10 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Risto i njegovi đaci ne mogu prevariti građane Crne Gore

Politika

Comments 9

Risto i njegovi đaci ne mogu prevariti građane Crne Gore

Izvor: VN/CdM

Autor: Antena M

  • Viber

Dva velika opoziciona politička bloka okupljena oko Demokratskog fronta i Demokrata, ukoliko sa svojim koalicionim partnerima izdrže zajedno do 30. avgusta, rasuće se nakon izbora na veliki broj srpskih partijica. Uprkos tome što svojim propagandim predizbornim materijalom pozivaju na mir, ljubav, slogu, vjeru u boga, njihovi programi su bili i ostali anticrnogorski, kaže u intervjuu Vikend novinama politički analitičar i publicista Ranko Đonović.

On je uvjeren da svaki punoljetni građanin i građanka Crne Gore, elementarno politički obaviješteni, nemaju dilemu da je poslanička lista DF-a sastavljena daleko od Fronta, da su je kreirali kleronacionalisti u Crnoj Gori, velikosrpski nacionalisti u Srbiji, te da je svoj doprinos dala i “majka” Rusija.

Đonović je uvjeren da će aktuelna vladajuća većina u Crnoj Gori ostvariti još bolji rezultat nego na prošlim izborima, te da će građani 30. avgusta dati ubjedljivu podršku onima koji brane državu Crnu Goru, crnogorske svetinje, crnogorsku istoriju, kulturu, zapravo sve vrijednosti crnogorskog državnog identiteta.

Kaže kako nije iznenađen savezima koje su napravili Front i Demokrate.

"Bio bih prijatno iznenađen da se na njihovim poslaničkim listama nalaze kadrovi koje žele dobro državi Crnoj Gori, koji su proevropske zapadne orijentacije, zapravo koji su se poslije 30 godina dozvali pameti. Nažalost, greške koje čine i zlo koje nanose Crnoj Gori postali su za njih pravilo", kaže Đonović.

Dodaje kako je jedini politički "kvalitet" lidera liste Demokratskog fronta učešće na litijama i otpor Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

"To što je politički analfabeta jeste bitno i sam će, naravno, platiti najveću cijenu svog političkog angažmana. Bio svjestan tog čina danas ili ne. Sebe predstavlja kao vjernika, hrišćanina i pravoslavca, a ovakvim svojim političkim angažmanom poništio je sve tri vrijednosti ovih odrednica. Olakšavajuća okolnost mu ne može biti blagoslov Rista Radovića, već naprotiv. Stanje u Crnoj Gori ocjenjuje katastrofalno lošim, kao krizu sistema i tvrdi da je život dostojan čovjeka u velikoj opasnosti. Nažalost, ne vidi očigledno da upravo oni kojima je stao na čelo i sada im daje svoj doprinos to stanje dominantno prave lošim, onoliko koliko oni mogu i umiju. Dakle, ovaj profesor kada su u pitanju politika i politička dešavanja u Crnoj Gori ne zna gotovo ništa, a misli da zna gotovo mnogo. To jasno ukazuje na njegovu buduću lošu političku karijeru. Biće da je tako i počeo svojim prvim intervjuom datom u Srbiji srpskom “Telegrafu”, listu koji je proglašen za šampiona nemoralnosti među tabloidima u Srbiji.

Uvjeren je, dodaje, da svaki punoljetni građanin i građanka Crne Gore, elementarno politički obaviješteni, nemaju dilemu da je ova poslanička lista sastavljena daleko od DF, da su je kreirali kleronacionalisti u Crnoj Gori, velikosrpski nacionalisti u Srbiji, a vjerujem da je svoj doprinos dala i “majka” Rusija.

"Dakle, trojac Risto, Aleksandar i Vladimir (Božović), odnosno njihovi dobro instruisani opunomoćenici. Kako bi inače oni koji su stvorili taj i takav Front bez riječi nestali, kako da četnički vojvoda umjesto na čelu bude na začelju kolone i tako dalje. I sve to čak i bez najmanjeg šuma. No, ako je i tako, pošto je u politici sve moguće, naročito lošoj politici, tada je realno pretpostaviti da je sa čelnicima Demokratskog fronta napravljena po njih uspješna politička trgovina (čitaj politička korupcija), čime bi oni promijenili mjesto stalnog boravka, uz dobra radna namještenja “tamo daleko” ili tamo još dalje. Ne bi to bilo ni prvi put ako pogledamo kroz istoriju Crne Gore.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Jocko

Postovani dejane v., mislim da je u pitanju nesporazum.

dejan v.

@Jocko zelio sam samo da obracate vise paznje i senzibiliteta prema ljudima koji inijesu bas dobri u jezickoj komunikaciji ali to nadoknadjuju istinskim vrijednostima..... "Non scholae sed vitas discimus"

Miloš

Pratio sam izjave G-de Đonovića i Vukadinovića i pred referendum, predsjedničke izbore i izbore 2016. Pitao sam se kako se svaki, ali svaki put obistine njihove predizborne prognoze? Jedino objašnjenje je da su dobri analitičari. Svetosavci na aparatima!