9 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS: Mojkovac čuva i afirmiše crnogorski identitet

Politika

Comments 0

DPS: Mojkovac čuva i afirmiše crnogorski identitet

Autor: Antena M

  • Viber

Mojkovac se uvijek sa dužnom pažnjom odnosio prema značajnim stvaraocima koji su živjeli ili žive u ovom gradu, jer je njihovo stvaralaštvo jedan od temelja kulturnog i državnog identiteta Crne Gore, saopšteno je iz te partije.

"Jedan od takvih, po mnogo čemu izuzetnih crnogorskih stvaralaca, svakako je i književnik Božo Bulatović. Upravo zato vrijedna književna nagrada nosi ime ovog pisca.

Opština Mojkovac raspisala je konkurs za dodjelu nagrade ,,Božo Bulatović" u 2020. godini i to za stvaralaštvo iz oblasti književnosti, a konkurs je otvoren do 20. avgusta.

Da podsjetimo da je Bulatović jedan od uzornih crnogorskih pisaca 20. vijeka. Svojim književnim radom dao je veliki doprinos kulturnom razvoju Crne Gore. Mojkovčani sa ponosom ističu da je ovaj grad iznjedrio čovjeka koji je ostavio dubok trag i značajno književno i kulturno nasljeđe sadašnjim i budućim generacijama", navode iz DPS-a.

Božo Bulatović je, kako navode, dao lični pečat izgradnji crnogorskog državnog identiteta.

"Crna Gora je bila lajt motiv njegovog rada, a afirmacija crnogorske slobodarske tradicije i posebnosti, njegov ljudski i stvaralački cilj.

Ustanovljenje nagrade ,,Božo Bulatović" izuzetan je događaj u kulturnom životu kako Mojkovca, tako i cijele Crne Gore. Demokratska partija socijalista i ubuduće će ODLUČNO čuvati i afirmisati vrijednosti koje su CRNOJ GORI u amanet ostavili ljudi kao što je Božo Bulatović", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR