15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Savković Vukčević: Tipičan primjer antisveštenika je – Jovan Plamenac

Politika

Comments 2

Savković Vukčević: Tipičan primjer antisveštenika je – Jovan Plamenac

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Jovan Plamenac, koga predstavljaju kao protojereja Srpske pravoslavne crkve iz Bara, tipičan je primjer antisveštenika, poručila je poslanica Nela Savković Vukčević, kandidatkinja sa poslaničke liste "Odlučno za Crnu Goru - DPS Milo Đukanović" . 

"Lišen ikakve redovne bogoslovske spreme, ovaj student astronomije u pokušaju i nekadašnji ratnohuškački novinar, kad je u svemu propao rukopoložen je za sveštenika SPC u svojoj 53. godini! Osobe bez završene bogoslovije zakonski se nijesu mogle rukopolagati za sveštenike ni u autokefalnoj Crkvi Kraljevine Crne Gore. Kako na bogoslovske teme nema što smisleno da kaže, Plamenac se opet oglasio paskvilom objavljenoj na srpskom šovinističkom portalu – sada u ulozi nalik kafanskom mudracu agituje za opoziciju",  kaže Savković Vukčević

Još je, podsjeća, svetim kanonima Prvog vaseljenskog sabora zabranjeno rukopolagati za sveštenike, “osobe koje nijesu dovoljno izučene i ispitane”. Kanoni Istočno-pravoslavne crkve nalažu kliricima da se isključivo posvete crkvenim poslovima, i samo time da se bave; a izričito zabranjuju kliricima da se miješaju u ikakve svjetovne poslove (Apostolska pravila 6, 81, 83).

"Tvrdi da je „unijet virus koji je vrijedne domaćine ugnjilio u parazite”, pominje „pedersku ideologiju”, ima zapažanja o .„septičkoj jami globalističke ideologije do guše”, a osobe, koje ne imenuje “javno priznaju da su se uneredili”. Između ostalog, njemu se „javilo” i da je Crna Gora „spoj razuđene obale sa pješčanim plažama i vrletnih planina, mediteranske i kontinentalne klime”, pa se „u vazduhu osjeća da se približila promjena vlasti u Crnoj Gori”! Otkriva da „DPS odavno ne pobjeđuje na izborima”, ali će, piše, „opozija ubjedljivo pobijediti na predstojećim izborima”! Plamenac se i ranije oglašavao uvredljivo i anticrkveno, za šta je od SPC nagrađen platom i drugim primanjima.

Njegov primjer, nažalost, samo potvrđuje da među sveštenstvom SPC u Crnoj Gori barjače i osobe bez ikakve bogoslovske spreme, makar sa redovno završenom bogoslovijom (srednjom vjerskom školom) – a da im je mantija pokriće za aktivnosti nespojive sa soteriološkom misijom Hristove crkve",  zaključuje Savković Vukčević.  

 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Trebaljevo

Ovako izgleda kad se "popovi" SPC stave pof rendgen istine , neobrazovani , paraziti, mšovinisti . Gospođa Nela je na ponos

Saša

O tom novinaru/popu ne treba trošiti riječi. Obukao je mantiju da ga spasi crkva! Sjećamo se i nećemo zaboraviti njegovih propagatorskih parola i prozivanja po nacionalnosti u vrijeme ratovanja u bivšoj SFRJ! SRAM BOŽIJI da ga SRAMOTA NE MOŽE OPRATI!