13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučinović: Doprinosićemo jačanju vanjske politike

Izvor: HRS

Politika

Comments 0

Vučinović: Doprinosićemo jačanju vanjske politike

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Hrvatska reformska stranka (HRS) će, u okviru svojih nadležnosti na lokalnom i državnom nivou, na kvalitetan način doprinositi jačanju vanjske politike, na ponos kako hrvatske zajednice, tako i svih građana Crne Gore, poručila je predsjednica te stranke Marija Vučinović.

Kako je navela, Crna Gora je suverena i nezavisna, međunarodno priznata država, u kojoj hrvatska autohtona zajednica, zajedno sa svim drugim narodima, uživa značajnu razinu prava i sloboda.

„Država Crna Gora je, takođe, punopravna članica NATO saveza i buduća, naredna članica EU“, kazala je Vučinović.

Prema njenim riječima, kao takva, država Crna Gora je već dio nove geopolitičke slike Evrope.

„Zato će HRS, u okviru svojih nadležnosti na lokalnom i državnom nivou, na kvalitetan način doprinositi jačanju vanjske politike na ponos kako hrvatske zajednice, tako i svih građana naše države“, istakla je Vučinović.

Ona je kazala da se, uprkos činjenici da demokratski procesi nijesu još učvršćeni kod pojedinih politika susjeda, i utiču na otvaranje novih kriza, HRS zalaže za vanjsku politiku usmjerenu ka stabilizaciji i rješavanju svih otvorenih pitanja u regionu.

„Takođe, razvijaćemo međususjedske odnose temeljene na uzajamnom uvažavanju i priznanju teritorijalne cjelovitosti, poštovanju međunarodno priznatih granica, suvereniteta i neuplitanja u unutrašnje stvari drugih zemalja“, navela je Vučinović.

Za HRS, kako je kazala, Crna Gora treba svoju budućnost da gradi u okvirima EU, svim oblicima evropskih integracija kao njen aktivan činilac.

„Na taj način smatramo da će pripadnici manjinskih naroda, kao i u ostalom svi građani Crne Gore, u potpunosti ostvariti sva građanska i politička prava prema evropskim standardima“, rekla je Vučinović.

Ona je poručila da će HRS podsticati vanjsku politiku temeljenu na evropskim principima, „a to znači biti podrška snažnoj i sigurnoj ekonomiji, kao ključu razvoja svake ozbiljne demokratije“.

HRS, prema riječima Vučinović, prije svega jeste i biće stabilan most saradnje između Hrvatske i Crne Gore.

„Naši, već potvrđeno dobrosusjedski odnosi, mogu biti kvalitet više, ali i dodatna politička podrška za što skorije pridruživanje Crne Gore porodici evropskih zemalja", navela je Vučinović u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR