12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brajović: Nije prvi put da se susrijećemo sa onima koji više vole pašaluke i regione od sopstvene države

Politika

Comments 0

Brajović: Nije prvi put da se susrijećemo sa onima koji više vole pašaluke i regione od sopstvene države

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Najveća moderna crnogorska pobjeda – nezavisnost, koju je čitav svijet burno i dobrodušno prihvatio, iskovana je 2006. godine. Predstojeći parlamentarni izbori su odbrana državnih tekovina 21. vijeka i odbrana vrijednosti na kojima počiva današnja Crna Gora. To su poruke sa tribine Socijaldemokrata Cetinja, održane u susret parlamentarnim izborima.

Predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović rekao je da je Cetinje ostalo prvo slovo i riječ u azbuci crnogorskog naroda, identiteta i trajanja.

„Još od Crnojevića, pokazalo se da je ovo gnijezdo slobode koje je uvijek znalo odbraniti i slobodu, i nezavisnost, i svijetli obraz crnogorskog bića. Cetinje, crnogorska kolijevka, bilo je i ostalo bastion koji ne popušta pred ideologijama i namjerama velikih i malih, dostojnih i nedostojnih, manipulatora i mitomana. Cetinje, naše kameno more, bilo je i ostalo kosturnica u kojoj su potopljeni svi brodovi mržnje koji često plove ka maloj Crnoj Gori koja je uvijek bila veliki zalogaj, jer, dukat je mala para, ali mnogo košta, pogotovo one koji hoće da ga ukradu. Cetinje i Crna Gora su jednako rađali, podizali i one koji vole tuđe i koje su zaslijepili mali, promašeni sopstveni interesi“, rekao je on.

Brajović je istakao poseban značaj Cetinja za Crnu Goru.

„Cetinje je crnogorski Olimp, vatra koja vječno gori i njen plamen se prenosi sa koljena na koljeno. Kao što je to bilo vjekovima kroz oslobodilačke ratove, sve do 13. jula 1941, kada je više od 30 hiljada ustanika Crnu Goru vratilo sebi, svom biću i identitetu. Pa tako sve do 2006. kad je iskovana najveća moderna crnogorska pobjeda – nezavisnost, koju je čitav svijet burno i dobrodušno prihvatio, osim onih koji i danas vole tuđe skute, tuđi hljeb i tuđi savjet više nego svoju zemlju“, rekao je on.

Brajović je saopštio da Socijaldemokrate zahvaljuju Cetinju što je sabralo Crnogorce, Bošnjake, Muslimane, Albance, Srbe, Hrvate, Rome i sve one kojima je Crna Gora njihova kuća i mjesto pod suncem, a Cetinje oltar na kome se mole za suživot, toleranciju, viševjersku i višenacionalnu Crnu Goru.

„Nije nam prvi put da se susrijećemo sa onima koji više vole pašaluke i regione od sopstvene države, neće biti ni posljednji. Nije nam ni prvi put da nam otimaju i prisvajaju ono što su naši preci odvajali od svojih usta i usta svoje djece. Da se imaju gdje moliti i sahraniti svoje najmilije koji su ginuli za ovo parče zemlje i neba da bi sačuvali svoj jezik, svoju nošnju, svoju kapu i na kapi svoje ime i prezime. Zato je većinska Crna Gora okrenuta Cetinju i okrenuta sebi“, rekao je on.

„Nikad nije bilo lakše izabrati. Uvijek su bili pobjednici oni koji su bili iskreni, ispravni i oni koji su stvarali istoriju i nijesu mijenjali svoj put. Oni koji su cijenili prošlost, dosljedno gradili sadašnjost i imali viziju budućnosti građanske i prosperitetne Crne Gore. Mi odlučujemo, kao i do sada, dosljedno. Glasajte zato za najbolje, oni su, uvijek, na prvom mjestu i zato 30. avgusta zaokružite broj 1“, poručio je Brajović okupljenim Cetinjankama i Cetinjanima.

Potpredsjednik Socijaldemokrata Mićo Orlandić rekao je da se sa herojskog Cetinja moraju pozvati svi građani da se vrate Crnoj Gori, da se vrate svojoj kući, svojoj domovini.

„Da shvatimo, svi zajedno, da nemamo bližih jedni od drugih i da imamo sasvim dovoljno prostora da u modernoj, građanskoj, evropskoj Crnoj Gori gradimo našu zajedničku budućnost i budućnost za svu našu djecu“, zaključio je Orlandić.

Predsjednik OO SD Cetinje  Ivan Gazivoda istakao je da su predstojeći parlamentarni izbori odbrana državnih tekovina 21. vijeka i odbrana vrijednosti na kojima počiva današnja Crna Gora.

„Svjedoci smo da naši politički oponenti žele da dovedu u pitanje vrijednosti bez kojih nema demokratske, građanske i stabilne Crne Gore, a ako budu u stanju, dovešće u pitanje i Crnu Goru kao državu“, rekao je on.

Gazivoda je istakao da će Socijaldemokrate, kao i proteklih godina i decenija, pouzdano, dosljedno i iskreno biti brana takvim namjerama.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR