15 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crno na bijelo: Radnici će 30. avgusta okrenuti Đukanoviću leđa

Politika

Comments 2

Crno na bijelo: Radnici će 30. avgusta okrenuti Đukanoviću leđa

Autor: Antena M

  • Viber

Radnička prava na vrhu su ljestvice prioriteta koalicije "Crno na bijelo", jer je, kako su kazali iz ove koalicije višedecenijski odnos DPS-a prema radničkoj klasi bio katastrofalan, pa su zbog toga, kako navode, štrajkovi i protesti radnika tužna svakodnevica gotovo svakog crnogorskog grada.

"Obećavati na desetine hiljada lažnih radnih mjesta i podsmijavati se građanima besmislenim tezama da „nećemo imati dovoljno ljudi za sva nova radna mjesta“, dok se državne finansije nalaze pred kolapsom, sa javnim dugom od skoro 100 odsto BDP-a, može samo novi nivo političkog licemjera i cirkusanta, koga ovih dana očajnički glumi predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović", saopštili su iz koalicije Crno na bijelo.

Kako su kazali, da tragikomedija bude veća, za sve to vrijeme, jedna od većih crnogorskih Opština, Pljevlja, godinama nije u stanju da, kako navode isplati čak 16 zaostalih zarada radnicima Komunalnih usluga.

"Od njih Đukanović danas sramotno okreće glavu, izlazeći iz svog multimilionskog voznog parka, a u žurbi da istim građanima/kama Pljevalja prodaje maglu o „odbrani države“. Najveća odbrana države je smjena takvog režima, koji Đukanović personifikuje, kako bi spriječili ekonomski kolaps i vratili finansije Crne Gore u normalne tokove, da više nijedan radnik/ca u Crnoj Gori ne bi morao da se bori za svoju pošteno zarađenu platu", navode iz Crno na bijelo.

Kako je navedeno, Građanski pokret (GP) URA, jedan od ključnih konstituenata ove platforme, i ranijih mjeseci i godina pozivao je i insistirao da Opština Pljevlja konačno riješi ovaj krupan problem i isplati radnicima zaostale zarade, kako bi, kako navode, prehranili svoje porodice. Radnicima pljevaljskih Komunalnih usluga, koji su od juče u štrajku, kako je saopšteno, duguje se čak 16 zarada, a poslednju su primili 3. aprila za maj prethodne godine.

"Sramno je probleme u funkcionisanju tog gradskog preduzeća, čiji je osnivač Skupština Opštine i kojim godinama nesmetano upravlja ista partija, svaljivati na radnike/ce i u njima tražiti krivca. Svaki pošten rad mora biti plaćen, onako kako to nalažu Ustav i zakoni Crne Gore, a za loše poslovanje preduzeća adresa može biti samo jedna – menadžment Komunalnih usluga i predsjednik Opštine", kazali su iz Crno na bijelo.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Miloš

Dritane, vi ćete osvojiti pi glasova, 3,14%.

HN

Viđeli smo te Abazoviću, lijepo ćeš se uklopit sa ljudima koji gaze ustav države u parlamentu! Kad si zadnji put bio na pos˙o!