8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Karpenter: Rusija bi mogla da podstakne nestabilnost u Crnoj Gori, moguće slabljenje veza sa NATO-om

Politika

Comments 0

Karpenter: Rusija bi mogla da podstakne nestabilnost u Crnoj Gori, moguće slabljenje veza sa NATO-om

Autor: Antena M

  • Viber

Bivši zvaničnik Pentagona i sadašnji direktor Centra Pen Bajden Majkl Karpenter navodi da će u Crnoj Gori možda doći do promjene vlasti.

"Moj prvi komentar je da su izbori, po svemu sudeći, bili profesionalno organizovani. Sudeći na osnovu rezultata, možda će doći do promjene vlasti, što je zdrava stvar u demokratiji. Ukupno, izborni proces bi trebalo pozdraviti kao korak naprijed", navodi on u intervjuu za "Glas Amerike".

On je na pitanje da li bi nova vlada mogla da oslabi veze sa NATO-om naveo da je to apsolutno moguće.

"Apsolutno je moguće. Niko ne bi trebalo da misli da je zapadna orijentacije neke zemlje zauvjek zagarantovana, samo zato što je postala članica NATO-a. Ako uzmete primjer Mađarske ili Turske s druge strane, vidjećete da postoje određene sumnje u pogledu Alijanse i principa koje ona zastupa. U Mađarskoj, to je značilo približavanje Viktora Orbana Vladimiru Putinu. Moguće je vidjeti i nešto slično u Crnoj Gori", kaže.

Ali kada je u pitanju odnos Crne Gore i i Rusije, on je naveo da bi pod ruskim uticajem moglo doći do nestabilnosti, iako se nada da se to neće desiti.

"Međutim, činjenica je da su Rusija i drugi akteri u regionu pokušavali da podstaknu nestabilnost u Crnoj Gori. Možda će da pokušaju da iskoriste situaciju da bi dostigli te ciljeve. I zato što postoji taj rascjep u društvu, možda će pokušati da to zloupotrijebe i da ga prodube", kaže on.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR