16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
TRT World: U CG se slavi uz pjesme o genocidu nad muslimanima iz 1990-ih

Politika

Comments 1

TRT World: U CG se slavi uz pjesme o genocidu nad muslimanima iz 1990-ih

Izvor: trtworld.com

Autor: Antena M

  • Viber

Neki članovi opozicije koji su slavili pobjedu iskoristili su priliku da vandalizuju islamske prostorije i napadnu muslimanske stanovnike Crne Gore – izvještava TRT World, turski cjelodnevni TV njuz kanal na engleskome jeziku.

„Vandali s trobojnicom, koja predstavlja srpsku zastavu, kamenovali su nekoliko imanja u vlasništvu muslimanske zajednice”, navodi TRT World, pozivajući se na izvor u Pljevljima.

„Postupci nekih članova opozicije opisani su kao vraćanje u mračne dane 1990-ih kada je nacionalistička Srbija pokušala brutalno da uništi muslimane iz Bosne i Kosova u pokušaju da ih spriječi da uspostave sopstvene države”.

„Demokratski front (DF), koja je najveća opoziciona koalicija, takođe je usko povezan sa Srbijom i Rusijom i smatra se desnicom”

TRT World navodi da u Pljevljima „srpski opozicioni nacionalisti skandiraju ‘Turci, odlazite odavde!’ Među srpskim nacionalistima riječ Turčin ima pejorativne konotacije i koristi se za opisivanje svih muslimana uopšte. U glavnome gradu Crne Gore, Podgorici, takođe je bilo izvještaja o napadima članova opozicije na ljude. Neki slučajni prolaznici prijavili su da su srpski nacionalisti mokrili i pjevali pjesme nacionalista povezane sa genocidom tokom 1990-ih. Neki se plaše da su srpske nacionalističke stranke ‘politička pješadija Velike Srbije’“.

„Milo Đukanović vlada Crnom Gorom skoro 30 godina i jedan je od najdugovječnijih političara u Evropi. Nekada saveznik srpskoga lidera Slobodana Miloševića, Đukanović, koji se smatra da je prozapadan, uveo je zemlju u NATO i prethodno vodio kampanju protiv unije u Srbiji na referendumu 2006. godine. Aktrivisti za borbu protiv korupcije, međutim, već dugo fokusiraju Đukanovića”.

„Iako nijesu svi Crnogorci glasali za srpsku nacionalističku stranku DF, bilo je pritužbi kao rezultat onoga što je Đukanović činio tokom godina lošega upravljanja i korumpirane vladavine. Kolaicija DF, kojoj nedostaje direktna većina, moraće da stvori koaliciju sa drugim strankama ako želi da formira vladu. A ove stranke ne dijele nužno njegou viziju Velike Srbije”.

 

 

 

 

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Crni

Ajde svijete pocnite da reagujete,jer sada se vidi sta je cilj srbije i mantijasa,boricemo se ako treba ali ne damo nasu CG.