20 °

max 20 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

20° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SNP NK: Svi izvještaji o ostvarenju budžeta opštine od 2013. nerealni i falsifikovani

Politika

Comments 0

SNP NK: Svi izvještaji o ostvarenju budžeta opštine od 2013. nerealni i falsifikovani

Autor: Antena M

  • Viber

Opštinski odbor SNP-a Nikšić je još 2013. godine, odnosno od kada je Veselin Grbović prvi put izabran za predsjednika opštine Nikšić, upozoravao nikšićku i crnogorsku javnost da prvi čovjek Nikšića, zajedno sa sekretarom za finansije, Đokom Krivokapićem, ne radi za dobro našeg grada, saopštili su iz te stranke.

"Koristeći se finansijsko-računovodstvenom gimnastikom, nerealno su planirali kako budžetske prihode tako i budžetske rashode, krivotvorili godišnje izvještaje o ostvarenju budžeta. Sumnjiva je bila i ekstremna štednja, koja se odrazila na sveukupan razvoj grada a iz godine u godinu ostvaruje budžetski suficit.

Opštinski odbor SNP Nikšić je znao da ovaj predsjednik Opštine Nikšić, koji je u drugom mandatu izabran zahvaljujući političkoj korupciji, nema niti ličnog niti poslovnog a ni političkog morala i da je spreman da zarad svog ličnog interesa i lične promocije, bez milosti žrtvuje svakoga pa čak i svoje političke “saborce” na čije je mjesto došao", navode u saopštenju-

Tako je, kako navode, Veselin Grbović, preuzevši funkciju predsjednika opštine Nikšić, kao stari komunistički kadar, koristeći se, ne po prvi put, starom komunističkom maksimom “kad dođeš na neko visoko mjesto bilo da je tu u privredi ili van privrede, ocrni svoje prethodnike i prikaži finansijsko i svako drugo stanje tri puta gore nego što u stvari jeste, a kad ideš sa tog mjesta uljepšaj tri puta nego što je to stvarno stanje”, ocrnio svog prethodnika, Nebojšu Radojičića i njegovog sekretara Mitra Matijaševića.

"Optužio ih je “da su krivi za stagnaciju ovog grada za vrijeme njihova dva mandata,  i da su isti napravili ogromne dubioze u budžetu opštine Nikšić i stvorili ogromne obaveze iz kojih je bilo veoma teško izaći”. Na ovakve tvrdnje Grbovića nijesu reagovali sve ove godine niti Matijašević, niti predsjednik Radojičić.

Isto tako u svom oproštajnom ekspozeu, zbog odlaska u starosnu penziju, Veselin Grbović je na Dan oslobođenja Nikšića, 18. septembra 2020. godine, ocrnio svoje političke “prijatelje” iznoseći konkretne podatke kakve je sve dubioze naslijedio od svog prethodnika i da je samo njegovom sposobnošću ova lokalna samouprava izašla iz beznađa u koju je doveo predsjednik Radojičić sa svojim stručnim timom.

Međutim, ovoga puta bivši sekretar finansija, Mitar Matijašević, ohrabren izbornim rezultatom opozicije na poslednjim izborima, našao je snage da se preko društvenih mreža obrati sveukupnoj crnogorskoj javnosti i demantuje iznesene podatke Veselina Grbovića o naslijeđenim obavezama od dobavljača, kreditima i porezima, kao predimenzionirane i neistinite", kažu iz SNP-a.

Pošto se, kako tvrde, podaci Grbovića i Matijaševića razlikuju za oko 15 miliona eura, "imamo pravo ne samo da sumnjamo nego i da tvrdimo, kao što smo činjenično tvrdili svih ovih godina, da su svi izvještaji o ostvarenju Budžeta  opštine, počev od 2013. godine nerealni i falsifikovani".

"Opštinski odbor SNP-a  može obećati građanima Nikšića da će svaka stavka kako na strani prihoda-primitaka tako i na strani rashoda-izdataka u svim budžetima, počev od 2013. godine, pa nadalje, biti prekontrolisana poslije izbora koji će biti održani u martu 2021. godine i da će protiv svih odgovornih koji su nanijeli štetu budžetu grada i svim građanima Nikšića,  podnijeti odgovarajuće krivične prijave", zaključili su u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR