10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DF sad ne želi Krivokapića za premijera?

Politika

Comments 15

DF sad ne želi Krivokapića za premijera?

Autor: Antena M

  • Viber

Uključenje Amfilohija Radovića u pregovore o formiranju Vlade/ vlasti pokazuje da taj proces ide izuzetno teško. Otvorenih pitanja je mnogo, a ključni problem je nezadovoljstvo najjačeg činioca projektovane skupštinske većine, Demokratskog fronta. U DF se još nijesu bili osvijestili od sadržaja Sporazuma, a kamoli pomirili s njim, a URA je objelodanila da, i pod uticajem zapadnih ambasada, Frontu ne mogu da pripadnu resori koje preferira: unutrašnji poslovi, policija, ANB, odbrana...

Do zvaničnih informacija koje imaju relevantan sadržaj, praktično, nije moguće doći. Pregovori su iza uvijek čvrsto zatvorenih vrata. Nezvanično iz izvora bliskih vrhu koalicije "Za budućnost Crne Gore" saznajemo da su lideri DF, jutros, na sastanku sa Zdravkom Krivokapićem, Dritanom Abazovićem i još nekoliko osoba iz pregovaračkih timova, saopštili da Krivokapić nema njihovu podršku za funkciju premijera!?

Vjerodostojnost toj informaciji daju upravo činjenica da je Krivokapić potpisnik Sporazuma čiji sadržaj krši sva predizborna obećanja DF i programske odrednice koje taj politički savez čine prepoznatljivim. Takođe, nosilac liste koalicije ZBCG nije pokazao da mu smeta zahtjev za držanje Andrije Mandića, Milana Kneževića, Nebojše Medojevića i Marka Milačića podalje od pozicija na kojima Zapad ne želi da ih vidi. Konačno, na Krivokapićevu aluziju o biznis vezama Aleksandra Vučića i Mila Đukanovića, oštro je reagovao Milan Knežević.

Upravo je, izgleda, opasnost od raskola između Zdravka Krivokapića, nosioca koalicione liste i lidera njenog stožernog subjekta, bila razlog za upotrebu najkrupnijeg kalibra, uključenje Amfilohija Radovića.

Prethodno je ulogu medijatora, navodno, pokušao da odigra Marko Bato Carević, koji važi za osobu "dobru sa svima" ali, po svemu sudeći, neuspješno. Carević je danas viđen u jednom podgoričkom lokalu, u društvu Miodraga Davidovića, zvanog Daka. Da stvar bude dodatno komplikovana, kontroverzni biznismen iz Nikšića, koji važi za neku vrstu Krivokapićevog patrona, navodno, nije na istoj talasnoj dužini sa liderima DF?

Da li je misija Amfilohija Radovića urodila plodom, odnosno peglanjem odnosa unutar koalicije ZBCG, i da li je mitropolit-političar objasnio doktoru politikologije Dritanu Abazoviću kako treba da se ponaša, zasad se ne zna. Vidi se nešto drugo i zabrinjavajuće - Crna Gora sve više liči na pravoslavni Iran, sa Amfilohijem kao Ali Hameneijem i Zdravkom Krivokapićem kao Hasanom Rohanijem... mada je profesor mašinstva pomenuo Mahmuda Ahmedinedžada kao svoj uzor.

Ukoliko učesnici pregovora pod okriljem Srpske crkve ne odluče da javnost zvanično upoznaju o sadržaju sastan(a)ka, izvjesne zaključke moći ćemo izvesti i na sjutrašnjoj konstitutivnoj sjednici parlamenta. Eventualni izbor predsjednika parlamenta bio bi jasan signal da pregovori, uz sve poteškoće, napreduju. No, ako i izostane izbor nasljednika Ivana Brajovića, trima koalicijama sa 20-ak parlamentarnih partija ostaje više nego dovoljno vremena za dogovaranje i - dogovor.

Komentari (15)

POŠALJI KOMENTAR

Svekrva

@Perica tako je! Sve se moglo, lijepo,.demokratski, da je Dritan zreo političar, a nije. DPS se pročisti, a Crna Gora ostane država.

Perica

Ne znam nisam bas nesto za politiku bezan ali da je dritan usa u koaliciju sa dps-om i da su prevazisli sve nesuglasive ka i sto bi za kratko vrijeme mislim da bi Formirali vlast a ne bi proslo nedelju dana....

Perica

Ajte ljudi ne brukajte se vise recite da ne mozete i pustite DPS da vodi drzavu jer ovi ocito se ne mozete slozit dok vi je tu kompanija df celnika.Dajte im vlast i pokrite se usima!!!