9 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Popa: EU prati proces formiranja nove Vlade

Politika

Comments 0

Popa: EU prati proces formiranja nove Vlade

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Evropska unija (EU) prati proces formiranja nove Vlade, spremna za još snažniju saradnju na evropskom putu Crne Gore, poručila je novoimenovana ambasadorka EU Oana Kristina Popa u razgovoru sa rukovodstvom građanskog pokreta URA.

Iz te stranke saopšteno je da su sa Popom razgovarali lider URA-e Dritan Abazović i predsjednik podgoričkog odbora Luka Rakčević.

Navodi se da je Popa istakla je da nova Vlada može očekivati snažnu podršku u evropskim partnerima i da se raduju budućoj saradnji.

“Evropska unija (EU) prati proces formiranja nove Vlade, spremna za još snažniju saradnju na evropskom putu Crne Gore. U tom smislu, EU nudi svoje kapacitete, a posebno ekspertske, kako bi Crna Gora u što kraćem roku i što efikasnije zatvorila preostala poglavlja i zaokružila integracioni proces“, kazala je Popa.

Abazović je, kako su rekli iz URA-e, istakao zadovoljstvo zbog ukupne saradnje Crne Gore sa predstavnicima EU i zahvalio se bivšem ambasadoru Aivu Oravu, na svemu šta je, kako je kazao, uradio za demokratske procese u državi.

Abazović je rekao da najveći prioritet nove Vlade mora biti nikada odlučniji nastavak evropskih integracija, kako bi Crna Gora u najkraćem mogućem roku završila neophodne reforme i postala članica EU.

"URA će, kao snažan evropski partner, ostati u potpunosti dosljedna tom cilju, a posebno zatvaranju poglavlja 23 i 24, koja se tiču reforme pravosuđa i borbe protiv korupcije“, ukazao je Abazović.

Abazović je istakao da je uvjeren da će nova Vlada Crne Gore, oslobođena svih tegova koje je prošla Vlada imala, u mnogo kraćem roku i sa mnogo više efikasnosti “izvršiti sve neophodne reforme na evropskom putu Crne Gore“.

On je objasnio da tu prije svega mislim na reformu pravosuđa i snažnu borbu protiv korupcije i kriminala, kao i na donošenje dva važna zakona - o porijeklu imovine i o lustraciji.

"To prethodna Vlada nije mogla, niti htjela da radi, a to su najvažniji preduslovi institucionalnog ozdravljenja Crne Gore i njenih evropskih integracija. EU će u nama imati snažnog partnera, na duže staze, a mi ćemo uraditi sve šta bude u našoj moći da Crna Gora u što kraćem roku pristupi porodici evropskih država“, naveo je Abazović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR