8 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS Kolašin: Među onima koji protestuju na Sinjajevini dokazani uništivači životne sredine

Politika

Comments 1

DPS Kolašin: Među onima koji protestuju na Sinjajevini dokazani uništivači životne sredine

Autor: Antena M

  • Viber

Vojska Crne Gore istinski je partner zajednici, pa suživot vojske i stanovništva na području Sinjajevine može samo doprinijeti stvaranju uslova za bolji život, saopšteno je iz kolašinskog DPS-a.

"Po već viđenom i dobro uigranom scenariju, poslije "odbrane" svetinja i vodotoka, kolašinski renta protestanti potpomognuti dušebrižnicima iz drugih gradova Crne Gore, a kojima je do Kolašina koliko do lanjskog snijega, isključivo politički instruirani i vođeni ličnim interesima ovih dana danonoćno uz pjesmu i igru, iće i piće kako oni kažu "brane" Sinjajevinu.

Razumjeli bismo njihovu borbu i vjerovali u njihovu iskrenost da na tim skupovima učestvuju istinski zaljubljenici u prirodu. Međutim, čast izuzetcima, riječ je o dokazanim i građanima Kolašina poznatim devastatorima životne sredine: od onih koji se bave besomučnom eksploatacijom šumskog resursa ostavljajući za sobom pustoš, preko onih koji sjeku zastićene biljne vrste, do “poštovalaca prirode” koji uprkos zabrani eksploatišu rječni materijal... I krajnje je licemjerje kada vidimo da se ti isti zdušno "bore" za očuvanje prirode.

Međutim da je riječ o isključivo političkim skupovima, sa isključivim ciljem političkog poentiranja - pored toga što je glavna "muka" hoće li se ili ne istaknuti zastava trobojka - nepogriješivo govori i to sto su najveći dio branitelja aktivisti političkih partija", piše u saopštenju.

Ove iste osobe se, kako se dalje navodi, pojavljuju kao dekor na svim protestima po svim pitanjima, najvjerovatnije ustanovljavajući do sad, navode iz kolašinskog DPS-a, nepoznatu profesiju "protestant".

"Apelujemo na stočare koji su generacijama upućeni na Sinjajevinu, da ne dozvole da budu izmanipulisani i postanu sredstvo za zadovoljenje ličnih i političkih ciljeva onih koji ovih dana borave na Sinjajevini i njihovih političkih prvaka. Svih “dušebrižnika” koji se tragikomično utrkuju koji će prije doći na mjesto okupljanja, slikati se, dati izjavu i otići sa planine u svoj topli dom. Napokon je jasno da je svima njima trn u oku ipak Vojska Crne Gore, a ne izgradnja NATO baze, izmišljotina kojom su godinama zamajavali mještane.

Vojska Crne Gore je vojska naše države i kao takva istinski je partner zajednici. Suživot vojske i stanovništva na ovom području može samo doprinijeti stvaranju uslova za bolji život i efikasniju valorizaciju potencijala Sinjajevine. Ubijeđeni smo da su građani prozreli neiskrene namjere i da neće nasjesti na pokušaje pravljenja razdora između njih i vojske naše države, a čiji su vojnici svesrdno dočekivani od strane mještana baš na Sinjajevini", piše u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

europeac

DRITANGA UVIJEK POKUŠAVA NAĆI LAGANE PROBLEME I KO BIVA IH RIJEŠI. NIJE MI POZNATO JELI ON ZAISTA PRAVI "ZELENI" ILI IGRA IGRU. IGRA JE U PITANJU 100%. U ODNOSU KOJE SPLETKE RADI OVO I NIJE NEŠTO. DRITKO, BABAI THIRRJEN TOU VINI N MIN MENDJE