17 °

max 17 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

17° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Filipović: Raspodjela resora novo Abazovićevo posrnuće

Politika

Comments 4

Filipović: Raspodjela resora novo Abazovićevo posrnuće

Izvor: CdM

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Današnji Dan objavio je da je mandatar za sastav nove vlade i nosilac liste “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić napravio nacrt podjele resora koji treba da bude usaglašen sa konstituentima nove vlasti narednih dana.

Komentarišući ovaj nacrt analitičar Ljubo Filipović naglašava da je sve jasnija dominacija crkve i DF-a, te da je dati prosvjetu i nauku Srpskoj pravoslavnoj crkvi opasnije nego im dati kompeltan bezbjedonosni aparat.

“Raspodjela mjesta u Vladi mandatara Zdravka Krivokapića dokaz je da je dominacija crkve i DF-a je sve jasnija”, kaže u izjavi za CdM analitičar Ljubo Filipović.

Kako ističe, predaja javne uprave, nauke, prosvjete i unutrašnjih poslova u ruke koaliciji koja se koordiniše izvan ove zemlje ( Za budućnost Crne Gore) dokaz je potpunog moralnig posrnuća nekada progresivnih snaga iz URA.

“Mjesto koordinatora službi bezbjednosti preuzeto iz Vučićevog primjera još jedan je dokaz dominacije takvog pogleda na politiku, s tim što ovu funkciju ne može iznijeti neko sa tri poslanika i sa manjkom autoriteta u sopstvenoj partiji”, jasan je Filipović.

Upozorava Filipović da je dati prosvjetu i nauku srpskoj crkvi opasnije nego dati im cio bezbjedonosni aparat.

On ponovo postavlja pitanje: “Ako ste stranoj državi i opasnoj ideologiji dali da vam oblikuje dušu i razum ovog društva, što će nam to ostati da odbrane golobradi mladići iz URA?”

Filipovć nema dilemu da su svi svjesni da nakon izbora i formiranja vlasti mora doći do kompromisa, ali onda u predizbornoj kampanji ostavite mjesta za to.

Ipak, jasan je – ovo nije kompromis, ovo je potpuna poniznost URA prema prosrpskim i proruskim snagama, i ovim se ne samo iznevjerila volja birača nego i crnogorski nacionalni interesi.

“Ako ih je iko ikada imao na umu u toj partiji. Što sve više sumnjam”, zaključuje Filipović.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

LSCG

Svo vrijeme godinama unazad ova profasisticka organizacija koja je dosla na vlast, ne postuje organe drzave CG ni himnu, ni zastavu niti ustav i zakon, a zasto bi mi (a ima nas dovoljno) postovali ovu novu naci vlast i njihove buduce zakone i nebuloze? E NECEMO !

Prvi Korak

@CG1 Prvi korak - povezati sve procrnogorske stranke i asocijacije u jedan pokret.

miki

"blago nama ko ce nam uciti djecu" renta popovi. Dritango cemu si se nadao kukala ti majka. jeli to ta tvoja sloboda sa kojom mases Dritango izdajice svog naroda i crne gore. tvoja URA ce zahvaljujuci tebi koji si izdao svoje birace sluziti samo za dizanje 2 prsta a kasnije ce vas pomesti kao komunalni otpad sto i zasluzujete.