4 °

max 8 ° / min 1 °

Petak

15.01.

8° / 1°

Subota

16.01.

3° / -2°

Nedjelja

17.01.

2° / -3°

Ponedjeljak

18.01.

3° / -5°

Utorak

19.01.

7° / -5°

Srijeda

20.01.

6° / -2°

Četvrtak

21.01.

8° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Divanović: Careviću, zaboravi na SAO Budva

Politika

Comments 4

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Divanović: Careviću, zaboravi na SAO Budva

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević morao bi biti svjestan da sila i arogancija koju demonstrira, ima svoje granice, kazao je Nikola Divanović iz DPS-a.

Prije svega, kako je naveo, ona je ograničena pravima građana Budve, koja treba da budu neprikosnovena i "ti se ne možeš njima poigravati."

"Pokoj duši patrijarha Irineja, ali, predsjedniče Opštine, zar nije bilo normalno i prirodno da proglasiš dan žalosti zbog svih stanovnika Budve koji su postali žrtve koronavirusa? Osim što smatram da su ti, kao predsjedniku Opštine, građani Budve bliži od patrijarha srpskog, smatram i da način na koji si nametnuo građanskoj i sekularnoj Budvi da mora da službeno žali za srpskim vjerskim poglavarom u svakom smislu prevazilazi granice tvojih nadležnosti - i ovozemaljskih i nebeskih.

Nijesi ti Budva, daleko bilo, iako ti se u ovom času to tako čini. I zato bi morao posebno da povedeš računa o tome da ne vrijeđaš, osiono i primitivno, sve one "druge" Budvane, koje ne računaš u "vaše". U najmanju ruku treba uvijek da imaš na umu da su te “vaše” nadležnosti i na lokalnom nivou u najmanju ruku diskutabilne: osvojili ste 5.786 glasova u opštini u kojoj živi skoro 30.000 stanovnika, dakle manje od petine ukupnog broja građana. Ako si pomislio da zahvaljujući 15-20 posto osvojenih glasova, od naše opštine možeš praviti SAO Budva - grdno si se prevario.

Razumijem da si u obavezi prema SPC i da na ovaj način želiš da otplatiš dio političkog duga ali to radiš na način koji nije moralan. Jer niti su svi građani Budve vjernici SPC, niti imaju bilo kakvog udjela u tvojim i političkim dugovima DF-a prema crkvi. Uostalom, ima predsjednik Opštine Budva pametnijeg posla od toga da mu cijeli mandat prođe u žalosti", naveo je Divanović.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Drana

Bravo, potpuno ste u pravu! Ko vodi Budvu to je dno, mrak, necilizacija, nemam rijeci, nekultura i t d.

Lada

Bravo Divanovicu, bahatima trba reci šta ih ide.

58SINDON

BRAVO! DA JE UPRAVU NIKOLA DIVANOVIC