13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kada se neko ponaša kao Selim - paša, dobije odgovor vladike Danila

Politika

Comments 2

Kada se neko ponaša kao Selim - paša, dobije odgovor vladike Danila

Izvor: Autonomijainfo

Autor: Antena M

  • Viber

Svojom opaskom da je Podgorička skupština iz 1918. godine “oslobodilačka”, ambasador Srbije, ne samo da se lično upleo u pitanja koja su potpuno van njegovih ingerencija, već je time dokazao da on u Crnoj Gori predstavlja paternalističku, ekspanzionističku politiku Vučićevog režima, ali i drugih političkih i intelektualnih krugova koji Crnu Goru negiraju kao državu, podrivaju njen suverenitet i priželjkuju njeno utapanje u veliku Srbiju, poručuje Zoran Vuletić, predsjednik Građanskog demokratskog foruma.

"Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović više puta je, od ministarstva zemlje domaćina, bio opomenut zbog svog nediplomatskog djelovanja i miješanja u unutrašnja pitanja našeg susjeda. Nije prestao sa tom nepristojnom i, u međunarodnim odnosima, čak i među vrlo bliskim državama, neprihavtljivom navikom i zato je proglašen nepoželjnim. 

Ponašajući se nadmeno i sa visine kao zastupnik nekoga ko je Crnoj Gori nadređen, Božović se uživio u ulogu Selim Paše, pa je, kao u Gorskom vijencu, dobio odgovor. Šta će nova vlast Crne Gore učiniti povodom ovog pitanja, to je njeno suvereno pravo, a reagovanje Ministarstva inostranih poslova Srbije koje je odmah preduzelo recipročne mjere, inferiorni je gest odmazde, koji potpuno razotkriva misiju Božovića.

Svojim hitnim noćnim sastancima i stvaranjem atmosfere neizvjesnosti i tenzije, Aleksandar Vučić je još jednom potvrdio da su on i njegov režim ključni faktori nestabilnosti u regionu.

Građanski demokratski forum osuđuje ponašanje srpskog ambasadora i podržava one aktere koji sa stanovišta međusobnog poštovanja, ravnopravnosti, zajedničke prošlosti i dobrosusjedske budućnosti, nastoje da odnose Srbije i Crne Gore unaprijede i učine dostojnim bliskosti dva naroda", poručio je Vuletić.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Selim ratnik, Bozovic izdajnik

Crna Gora je poštovala neprijatelja ako je junak. Selim je bio ratnik, ambasador domaći izdajnik.

CG1

Svaka čast na tekstu. Samo poređenje sa Selim Pašom ne stoji, ovaj dotični srbijanski špijun nije čovjek......