11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SDP: Varheljija bi trebalo više da zabrine izjava srpske premijerke

Politika

Comments 1

SDP: Varheljija bi trebalo više da zabrine izjava srpske premijerke

Autor: Antena M

  • Viber

Stav srpske premijerke da cijelo rukovodstvo te države stoji iza izjave ambasadora Božovića o Podgoričkoj skupštini, kojom je ukinuta i ponižena Crna Gora, najbolji je primjer antievropskog ponašanja i narušavanja dobrosusjedskih odnosa između Crne Gore i Srbije, poručuje član Predsjedništva SDP-a Ivan Vujović.

"Dobrosusjedski odnosi i regionalna saradnja su temeljne evropske vrijednosti, kako je to dobro primijetio Oliver Varhelji, ali bi bilo više nego korisno da komesar pojasni na koji način permanentno bavljenje crnogorskim unutrašnjim stvarima od strane ambasadora Božovića i države Srbije doprinosi dobrim odnosima između dvije zemlje.

Izjava premijerke Brnabić kojom je, sa jasnih velikodržavnih pozicija omalovažavanja Crne Gore, potvrđena izjava ambasadora Srbije, bi trebalo više da zabrine komesara Varheljija od samog čina proglašavanja nepoželjnom osobom ambasadora Božovića", poručuje on.

Navodi kako se mora shvatiti da je ta mjera nastupila kao posljedica kontinuiranog antidiplomatskog i neprimjerenog ponašanja diplomatskog predstavnika države Srbije.

"Takvog ponašanja da se on više bavio izborima u našoj zemlji, popisom, sastavljanjem Vlade, tumačenjem crnogorske istorije i sličnim temama, nego što je na diplomatski primjeren način obavljao dužnost ambasadora jedne prijateljske zemlje.

Komesar Varhelji, kao i druge adrese koje žele suštinski pomoći ozdravljenju odnosa između dvije države i stabilnost regiona u cjelini, moraju više povesti računa o uzrocima aktuelnog stanja nepovjerenja u međudržavnim odnosima. Ti uzroci dominantno se tiču potrebe zvanične Srbije da na Crnu Goru gleda kao na dio sopstvenog prostora, kojega visoki zvaničnici te zemlje “simpatično” nazivaju “Srpski svet”. A to nije ništa drugo do pokušaj reanimacije projekta “Svi Srbi u jednoj državi”, koji je devedesetih godina prošlog vijeka presudno doprinio ambijentu paljenja, rušenja, ratova i sankcija zbog čega još uvijek, uprkos velikoj pomoć naših evropskih prijatelja, nijesmo u stanju da stabilizujemo i oporavimo Region", zaključuje Vujović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

srpski plaćenik

Notu Evropksoj uniji