12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
LP: Izjava Varhelja diplomatski skandal i gaženje evropskih vrijednosti

Politika

Comments 1

LP: Izjava Varhelja diplomatski skandal i gaženje evropskih vrijednosti

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Evropski komesar Oliver Varhelji pogazio je sve diplomatske manire i izazvao diplomatski skandal izjavom o proglašavanju ambasadora Božovića personom non grata u Crnoj Gori, te pozivom da Crna Gora povuče takvu odluku u korist Srbije, saopšteno je iz Liberalne partije.

"On je na ovaj način pogazio temeljne evropske vrijednosti i direktno se umiješao u nacionalnu politiku Crne Gore stajući otvoreno na stranu nacionalizma koji već duže vrijeme plasiraju krugovi bliski velikosrpskoj ideologiji kojoj pripada i Božović. Da je kojim slučajem takve stavove iznio ambasador Srbije u Mađarskoj, odakle Varhelj dolazi, i negirao njeno postojanje, identitet i miješao se u sastav Vlade u Budimpešti, teško je zamisliti da bi Varhelj ovako regovao.

Na žalost određenih nacionalističkih krugova, i Crna Gora je ozbiljna država sa svojim političkim smjerom i suverenim odlukama, koliko god oni željeli da bude protektorat Srbije.

Liberalna partija obavijestiće o ovom skandalu i svoje evropske liberalne partnere i međunarodne organizacije koje moraju skrenuti pažnju visokom predstavniku EU i upozoriti evropske institucije na njegovo pogubno djelovanje u regionu", piše u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR