11 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučinić učestvovao na sastanku NATO-a

Politika

Comments 0

Vučinić učestvovao na sastanku NATO-a

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Crna Gora podržava teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine i Gruzije i nastaviće da pruža podršku njihovim evroatlantskim aspiracijama, kazao je generalni direktor za NATO i politiku bezbjednosti Ministarstva vanjskih poslova (MVP) Vladimir Vučinić.

On je, kako je saopšteno iz MVP, danas učestvovao na sastanku ministara vanjskih poslova NATO-a, koji je organizovan putem video konferencije.

Navodi se da su, tokom sastanka, saveznice raspravljale o situaciji u području Crnog mora s partnerskim državama Ukrajinom i Gruzijom.

Vučinić je kazao da je Crna Gora promoter politike otvorenih vrata NATO-a i država koja je upravo 2. decembra 2015. godine dobila poziv za članstvo u Alijansi.

„Crna Gora podržava teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine i Gruzije i nastaviće da pruža podršku njihovim evroatlantskim aspiracijama“, poručio je Vučinić.

Iz MVP su naveli da su ministri vanjskih poslova NATO-a, s partnerima iz Azijsko-pacifičkog regiona (Australijom, Japanom, Novim Zelandom, Korejom), Švedskom, Finskom i Evropskom unijom, razgovarali o Kini.

"Zaključeno je da ekonomska moć Kine pruža mogućnosti za saradnju, ali da se mora uzeti u obzir njena rastuća politička i vojna moć", kaže se u saopštenju.

Vučinić je podržao stav da NATO mora aktivno pratiti sve eventualne implikacije globalnog uticaja Kine, uključujući potencijal za saradnju, kao i moguće izazove.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR