10 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS Tivat: Nećemo dopustiti da biser crnogorskog turizma postane nacionalističko vašarište

Izvor: DPS

Politika

Tag Video
Comments 2

DPS Tivat: Nećemo dopustiti da biser crnogorskog turizma postane nacionalističko vašarište

Autor: Antena M

  • Viber

- Samo prije par dana, od poslanika vladajuće većine Miloša Konatara, imali smo prilike da čujemo kako će nakon izbora nove vlade, Crna Gora ostati tu gdje je sada i da će i dalje sunce izlaziti na istoku, a zalaziti na zapadu. Ipak, poslanika svetosavske URE, samo nekoliko časova kasnije, kroz divljanja i šenlučenja, ulicama crnogorskih gradova demantovale su pristalice njegovih koalicionih partnera, te je mnogim građanima Tivta i Crne Gore pao mrak na oči, poručuju iz Opštinskog odbora DPS-a Tivat. 

"Jasno im je da to nije više ona Crna Gora u kojoj su zaspali prije 30. avgusta ove godine.

Kao da su se preko noći probudili u nekoj drugoj državi. Takav osjećaj zasigurno imala je i većina dobronamjernih i zdravomislećih građana Tivta, jer u opštem divljanju, nažalost ni naša opština nije pošteđena.

Ulicama Tivta, uz baklje, vatromet sa zgrade Opštine, uz trobojke i zastave susjedne države, uz pokliče Srbiji i Kosovu, a bez ijedne crnogorske zastave, slavio se navodno izbor nove Vlade Crne Gore koja bi trebalo da bude Vlada svih njenih građana a zapravo je samo “treća srBska vlada”, kako reče prije neki dan jedan “mudri” ideolog velikosrpskog nacionalizma", navode u saopštenju.

Poštovani građani Tivta, ako ste zaboravili kako je to u Tivtu izgledalo devedesetih godina, imali ste priliku ovih dana da se prisjetite, poručuju iz DPS-a. 

"I ako mislite da će ih slavljenička euforija proći, grdno se varate.

Imaćete prilike da se tog ružnog perioda iz života ovog divnog grada, kada su se ulicama Tivta grubo vrijeđali i omalovažavali pripadnici manjina, kada su se uz plotune slavili sportski uspjesi reprezentacije susjedne države, prisjećate i u danima koji dolaze. Jer ovo su ti isti ljudi iz devedesetih, ili njihovi potomci presvučeni u nove šinjele. Sad im je mnogo lakše, osjećaju se jačim, dobili su dodatna krila i moralnu podršku u postupcima novoizabranog predsjednika Vlade koji ljubi zastave tuđe zemlje i izjavljuje da su Srbija i Crna Gora dvije ”srpske države”.

Je li ovo prva manifestacija osvojene slobode o kojoj smo se naslušali tokom prethodnih dana? Kakva je to sloboda kada se u svojoj rođenoj zemlji neugodno osjećaju Crnogorci, pripadnici manjinskih naroda i svi oni građani koji Crnu Goru doživljaju kao svoju otadžbinu?

Zato poručujemo građanima Tivta da ćemo se sada, sa još više žara, odlučnije i beskompromisnije boriti za očuvanje svih dostignutih vrijednosti koje su krasile suživot ne samo građana Tivta nego i cijele Crne Gore, a to je očuvanje međunacionalnog i međuvjerskog sklada. Nećemo dozvoliti da Tivat koji je biser crnogorskog turizma, postane mjesto prepoznato po primitivnim nacionalističkim ispadima. Borićemo se svim dozvoljenim sredstvima za našu građansku, multinacionalnu, antifašističku Crnu Goru i Tivat u njoj", navode iz DPS-a. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Tivat rijaliti

Pored Budve, Tivat će biti rijaliti vašarište šunda i bluda.

Miso

Nazalost nekad je iz Tivta iisla stafeta nova vlast nije htjela ni intonirati himnu Crnogorska policija I sudvstvo radiate svoj posao