15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krivokapić se sastao sa šeficom Delegacije EU i ambasadorima SAD i Njemačke

Politika

Comments 1

Krivokapić se sastao sa šeficom Delegacije EU i ambasadorima SAD i Njemačke

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić, prvog radnog dana na novoj funkciji, primio je u posjetu šeficu Delegacije EU u Crnoj Gori Oanu Kristinu Popa, saopšteno je iz Vlade.

"U toku razgovora, koji je protekao u prijateljskoj i konstruktivnoj atmosferi predsjednik je naglasio čvrsto opredeljenje Vlade za uspješan nastavak evropske integracije Crne Gore.

Premijer Krivokapić je, između ostalog, obavijestio ambasadorku Popu da je Vlada na današnjoj sjednici imenovala gospođu Zorku Kordić za glavnog pregovarača sa Evropskom unijom.

Ambasadorka Popa je izrazila zadovoljstvo činjenicom da je premijer imao prvi zvanični sastanak upravo sa delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori, kao i nadu i uvjerenje da će buduća saradnja biti uspješna.

Ambasadorka je uputila zvanični poziv premijeru Krivokapiću za posjetu institucijama Evropske unije u Briselu", navodi se u saopštenju.

Krivokapić je primio u zvaničnu posjetu i amabsadorku Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke sa kojom je razgovarao u ranijem periodu.

"Tokom razgovora, potvrđeno je prijateljstvo i partnerstvo između dviju zemalja i puna podrška SAD-a reformama u Crnoj Gori. Takođe, istaknuto je da Vlada Crne Gore ostaje dosljedna preuzetim međunarodnim obavezama, kao i aktivnom djelovanju u okviru NATO saveza", piše u saopštenju.

Krivokapić se sastao danas i sa ambasadorom Njemačke u Crnoj Gori Robertom Veberom.

"Tokom razgovora koji je protekao u prijateljskoj atmosferi, Premijer i Ambasador su razmijenili određena razmatranja i konstruktivne predloge kada je riječ o ekonomskim temama i vladavini prava.

Zajednički je konstatovana i snažna podrška Njemačke, kao važnog partnera, na putu Crne Gore u evropskim integracijama", piše u saopštenju Vlade.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

To je to!

Podrska ovjjdh godinu dana potrcala kod rukoljuba....