15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radulović se sastao sa Rajnke: Crna Gora posvećena savezništvu sa SAD

Politika

Comments 3

Radulović se sastao sa Rajnke: Crna Gora posvećena savezništvu sa SAD

Autor: Marija Mitrović

  • Viber


Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović sastao se danas, po preuzimanju dužnosti, sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, saopšteno je iz MVP.

"Ministar Radulović je izrazio zadovoljstvo susretom sa ambasadorkom SAD-a, tradicionalnim saveznikom i prijateljem Crne Gore. Šef diplomatije je ocijenio da dvije države imaju konstruktivnu bilateralnu saradnju, koja predstavlja jedan od temelja vanjskopolitičkog djelovanja Crne Gore.

Radulović je takođe naglasio da su prijateljski međudržavni odnosi dodatno osnaženi strateškim savezništvom u okviru NATO alijanse. Ministar je dodao da Crna Gora ostaje posvećena trima ključnim principima vanjskopolitičkog djelovanja Crne Gore – savezništvu u okviru NATO alijanse, evropskoj integraciji i regionalnoj saradnji, te upoznao sagovornicu sa osnovnim načelima funkcionisanja nove Vlade.

Ambasadorka Rajnke zahvalila je ministru Raduloviću na prijemu, poželivši mu uspjeh u obavljanju ove važne funkcije.

"Kako je naglasila, Crna Gora predstavlja značajnog partnera SAD-a na Balkanu, posebno u okviru NATO alijanse, te da SAD izuzetno cijeni naše uspjehe i dostignuća na evropskom i evro-atlantskom putu. Izrazila je zadovoljstvo posvećenošću Crne Gore transatlantskom jedinstvu, te pozdravila spremnost nove Vlade da nastavi vanjskopolitički kurs.

Takođe, dodala je da Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori ostaje potvrđeni prijatelj i partner Vladi Crne Gore i njenom narodu, te najavila da će, u tom duhu, nastojati da što prije uspostavi kontakte između nove američke i crnogorske administracije.

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će se sadržajna komunikacija nastaviti u periodu koji slijedi, posebno u oblastima od obostranog interesa", piše u saopštenju.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

mr

Nadam se da će ubrzo za domovinu !!!

do _kihot

Ovo je samo da im daju uputstva, da im stavi do znanja neke stvari.. Koja crna “Srpska Sparta” vidjet ce to ubrzo i ovi sto senluce, pa ce bit najveci protivnici ove Vlade.. Koja mora da slusa

Cetinje

Vidljiva naglasena aktivnost ambassadora,dali je briga dalI su mađije ili emancipacija apostlola na Euroatlansi put,vidjecemo uskoro.