17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milošević i Miljanić državni sekretari MUP-a

Politika

Comments 7

Milošević i Miljanić državni sekretari MUP-a

Izvor: Dan

Autor: Antena M

  • Viber

Vlada je, na predlog ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, naimenovala Rada Miloševića i Zorana Miljanića za državne sekretare u tom resoru, potvrđeno je Danu.

Milošević je pokrivao odgovorne funkcije i tokom 2016, kada je bila formirana vlada izbornog povjerenja, dok je Miljanić na čelu Civisa.

Promjene u MUP-u, ali i u Upravi policije, krenule su odmah nakon prve sjednice novoizabrane vlade.

Tako direktor Uprave policije Veselin Veljović ima rok da podnese ostavku do prve naredne sjednice Vlade, koja bi trebala da bude održana u četvrtak.

Abazović je nakon sastanka na svom Tviter nalogu napisao da je dogovoreno da Veljović više neće biti direktor Uprave policije.

Još uvijek aktuelni direktor policije kazao je za Dan da ne želi da komentariše tu objavu potpredsjednika Vlade. On je izbjegao da odgovori na pitanje da li će podnijeti ostavku.

Pitanje prestanka mandata direktora Uprave policije propisano je Zakonom o državnim službenicima i namještenicima. Ukoliko se Veljović i njegovi pomoćnici odluče na prekid mandata na lični zahtjev, onda su Vladi odriješene ruke i na predlog ministra unutrašnjih poslova odmah može biti naimenovano novo rukovodstvo.

Rezervna mogućnost je da Vlada, na osnovu Zakona o državnim službenicima i namještenicima, prvo naimenuje v.d. pomoćnika direktora koji je ujedno njihov kandidat za direktora, a potom ga postave i za v.d. direktora Uprave policije.

Za vrijeme obavljanja dužnosti, vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije ima ovlašćenja, prava, obaveze pomoćnika direktora Uprave policije. Vršioca dužnosti određuje Vlada na predlog ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića.

Nakon predloga ministra, do naimenovanja novog direktora, primjenjuje se Zakon o unutrašnjim poslovima, uz prethodnu saglasnost Vlade, određuje se jedan od pomoćnika ili vršilaca dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije da obavlja poslove direktora u periodu od šest mjeseci.

Ovaj postupak naimenovanja novog vršioca dužnosti direktora Uprave policije, koji se sprovodi u relativno kratkom roku, mogao bi se odužti ukoliko Veljović ipak odluči da ne podnese ostavku, a nakon razrješenja uloži žalbu. U tom slučaju to bi moglo trajati mjesecima. Međutim, i u tom slučaju postoji lijek, a to su izmjene zakona koje bi proizvele i donošenje novog akta o sistematizaciji u Upravi policije.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Crnogorka

Naravno ne podnositi ostavke, neka vide strane ambasade kako imamo "demokratsku" vladu.

Crnogorka

@bajce Klevete Informera i Pinka..Dobio ih je na sudu!

bajce

A trafike u mladosti ? Tako je negdje pisalo . Ako je tacno . Za neke popove se sigurno zna .