10 °

max 15 ° / min 9 °

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Borelj i Varhelji uputili čestitku Abazoviću

Politika

Comments 5

Borelj i Varhelji uputili čestitku Abazoviću

Autor: Antena M

  • Viber

Potpredsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću, povodom stupanja na tu dužnost i formiranja nove Vlade, danas su čestitku uputili Žozef Borelj Fonteljes, visoki predstavnik Evropske unije i potpredsjednik Evropske komisije i Oliver Varhelji, evropski komesar za susjedsku politiku i proširenje, saopšteno je iz kabitena potpredsjednika Vlade.

Oni su, kako je navedeno, pozdravili posvećenost nove Vlade strateškom cilju pristupanja Evropskoj uniji i naveli da su ubijeđeni da će Abazović u tom procesu imati važnu ulogu.

,,Evropska unija, kao najveći investitor, trgovački i ekonomski partner Crne Gore, nastaviće da pomaže Crnoj Gori na njenom putu evropskih integracija", naglasili su Fonteljes i Varhelji.

Fonteljes i Varhelji su kazali da u trenutku kada se suočavamo sa pandemijom virusa Covid19 i socioekonomskim posljedicama koje je pandemija ostavila, treba da uložimo dodatne napore kako bi ubrzali sprovođenje dugo očekivanih reformi koje u pristupnim pregovorima od nas zahtijeva Evropska unija, navedeno je u saopštenju.

Oni su, kako se navodi, kazali da prioritet u daljim pregovorima na putu ka Evropskoj uniji ostaje vladavina prava koja se ogleda u zatvaranju poglavlja 23. i 24.

Evropski zvaničnici skrenuli su pažnju da će Crna Gora posljednju fazu u pristupu EU dostići tek kada zatvori poglavlja u kritičnim oblastima koje se tiču slobode izražavanja i medijskih sloboda, borbe protiv korupcije i organizivanog kriminala, kao i reformi u oblasti pravosuđa, navedeno je u saopštenju iz kabitena potpredsjednika Vlade.

"Posljednji izvještaj Evropske komisije dao je jasne smjernice kako da se poboljša funkcionisanje pravosuđa i osnaži borba protiv korupcije i organizovanog kriminala. Ohrabrujemo Vas da implementirate te smjernice i iskoristite već postojeće mehanizme u tom smislu", zaključili su u Fonteljes i Varhelji čestitki.

Abazović je, kako je navedeno, zahvalio na čestitkama i naveo da mu čini čast i zadovoljstvo što će sa mjesta potpredsjednika Vlade Crne Gore dati lični doprinos na putu evropskih integracija.

Abazović je u odgovoru saopštio da je zahvalan Evropskoj uniji na kontinuiranoj pomoći Crnoj Gori u prethodnom periodu.

,,Pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji ostaje spoljnopoljitički prioritet nove Vlade Crne Gore", zaključio je Abazović u zahvalnici evropskim zvaničnicima.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Đoko Orlandić

@Nikac od Rovinja U pravu ste. To je "spašavanje". Sjutra treba da bude na sastanku sa Đukanovićem. Tamo mu nije mjesto. Ovo je pokušaj da mu daju podršku da ga Đukanović "ne izbaci sa sastanka" jer nema tu što da traži. Ali, ovo je više šamar Krivokapiću da nije sposoban da sam brani stavove "Vlade

Nikac od Rovinja

Spašavanje redova Dritana na sramotan način, sa vrha EK, od dvojice briselskih trampista, u momentu kad se Vlada i njen potpredsjednik brukaju na spoljnom i unutrašnjem planu. Klerofasisti i ruskokolonaši imaju podršku EU... jad i bijeda briselske pameti je na sceni.

Posmatrač

A što ne čestitaju predsjedniku vlade, nego podpredsjedniku?