15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
BS: Vlada sprovodi revanšističku politiku, tjera Bošnjake iz institucija

Politika

Comments 5

BS: Vlada sprovodi revanšističku politiku, tjera Bošnjake iz institucija

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Bošnjačka stranka, kako je saopšteno, osuđuje revanšističku politiku nove Vlade usmjerenu prema političkim neistomišljenicima, kao i prema Bošnjacima i pripadnicima drugih manjinskih naroda, kojoj, kako navode, svjedočimo posljednjih dana.

"Upozoravamo novu izvršnu vlast da će politikom revanšizma i tjeranja Bošnjaka iz institucija sistema produbiti podjele u društvu. Pozivamo međunarodne organizacije, ambasade, nevladin sektor, ostale subjekte i sve građane Crne Gore da podignu glas i da daju doprinos u pokušaju očuvanja Crne Gore kao građanske i multietničke države", saopšteno je iz BS.

Pravci djelovanja, kako dalje navode, apostolske Vlade jasni su od dana njenog formiranja, kada je Bošnjacima u Crnoj Gori upućena nedvosmislena poruka da će biti tretirani kao građani drugog reda, što se, tvrde, potvrđuje iz dana u dan.

"Najnoviji drastičan primjer kršenja ljudskih i manjinskih prava jeste jasna politička namjera izdvajanja pripadnika manjinskih naroda kao “mete” za odstrijel.

Tako je Vlada na jučerašnjoj sjednici zatražila hitnu sjednicu Skupštine akcionara „Održavanje željezničkih voznih sredstava“ AD Podgorica, sa zahtjevom o razrješenju Adnana Muhovića, člana Odbora direktora ovog društva", saopšteno je iz te partije.

Za Bošnjačku stranku, kako ističu, nije problem razrješenje Muhovića, već selektivna primjena zakona i odluka Vlade.

"Od ukupno pet članova Odbora direktora, Vlada traži samo “glavu” jedinog Bošnjaka u Odboru. Vjerovatno vodeći se principom da nema Bošnjaka u Vladi, pa ih neće biti ni u ostalim institucijama. Ovo je jasan pokazatelj da nova vlast želi da “istraži” Bošnjake iz institucija države i ekspresno vrati u devedesete godine, kako bi se bošnjačkom narodu osvetila za privrženost demokratskim procesima od referenduma do danas."

Iz BS upozoravaju izvršnu vlast i sve njene konstituente da Bošnjake u Crnoj Gori danas niko neće moći da ponižava.

"Kao narod, navikli smo na borbu za slobodu i sačuvaćemo dostojanstvo u našoj državi.

Bošnjaci su autohton narod u Crnoj Gori, svoji na svome i biće ovdje do Sudnjeg dana. Crna Gora je jedino moguća kao demokratska, građanska i multietnička država. Koncept jednovjerske Vlade je poguban, anticivilizacijski i antievropski, suprotan principima multietičnosti i najveću odgovornost za dalje ugnjetavanje i diskriminaciju Bošnjaka od danas snose činioci izvršne vlasti, na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem i predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem.

Pozivamo američku, njemačku i britansku ambasadu, kao i Delegaciju EU u Crnoj Gori da podignu glas i ukažu na kršenje ljudskih prava. Pozivamo i nevladin sektor,da reaguje na klasične primjere političkog i revanšizma na nacionalnoj osnovi", saopšteno je iz BS.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Bjelica

Ovi ce bit sruseni, zato postoje, zapamptite bit ce sruseni ,,,

pero

Gospido Bosnjaci,vas ne ceraju Srbi,nego Zoronjicka i svi ostali muslimani,koji su kod Abazovica i Becica

Čćč

@List To će im biti izgovor za sve ! ?