10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zirojević: Preko izmjena Zakona o državljanstvu do „srpske Crne Gore“

Politika

Comments 2

Zirojević: Preko izmjena Zakona o državljanstvu do „srpske Crne Gore“

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Izmjene Zakona o državljanstvu koje najavljuje Prava Crna Gora samo su nastavak realizacije onoga što zapravo jeste suština agende nove Vlade Crne Gore – kreirati sistem u kome će se o Crnoj Gori ponovo odlučivati u Beogradu, kako bi teza Zdravka Krivokapića u kojoj o Crnoj Gori i Srbiji govori kao o dvije srpske države dobila puni smisao, što u konačnom i jeste osnova ideološke matrice „srpskog sveta“ kojoj nova parlamentarna većina i Vlada očigledno pripadaju, saopštio je portparol SD-a Nikola Zirojević.
 
"Javnosti treba da bude jasno da se ovdje ne radi niti o državljanstvu, niti o bilo kojem drugom razlogu navedenom u obrazloženju. Jedini cilj izmjena Zakona o državljanstvu jeste glasačko pravo, tj. „uvoz“ velikog broja birača u Crnu Goru koji će, po automatizmu, glasati partije nove većine, jer instrukcije iz matice govore tako. Dakle, jedini cilj svega ovoga jeste da se o Crnoj Gori odlučuje u Srbiji, na šta i upućuje Prava Crna Gora", kazao je Zirojević.
 
Kada se, kako dodaje, taj cilj ostvari kreće borba za dvotrećinsku većinu koja dovodi do izmjena Ustava, a to znači sljedeće - promjena himne, zastave, grba, državnog uređenja i sve što bude trebalo da bi se ponovio scenario iz 1918. godine, u kojem bi i sama nezavisnost postala višak, odnosno balast kojeg se treba osloboditi.

"Ili u najmanju ruku do realizacije onoga što je premijer, koji se klanja zapadu kojeg mrzi, a suštinski sanja “dva kralja u dvije srpske države”, saopštio u rijetkim trenucima iskrenosti.
 
Ova inicijativa prave Crne Gore nam je pomogla, da „crno na bijelo“ imao dokaz da smo umjesto ekspertske, dobili marionetsku svetosavsku Vladu, okrenutu ne građanskoj, antifašističkoj, multietničkoj i sekularno, nego „srpskoj Crnoj Gori“.
 
Zato jedno veliko URA svima onima koji su nam vratili „slobodu“! Ali slobodu slaviteljima Podgoričke skupštine koji afirmišu dekadentne vrijednosti suprotne građanskom konceptu i demokratskim vrijednostima. Slobodu i za one političke subjekte poput Prave Crne Gore, kojima je NATO pakt četvrti rajh, a koji u današnjoj, savremenoj Crnoj Gori XXI vijeka, bez ustezanja, slavodobitno najavljuju zakone koji imaju za cilj podrivanje svih vrijednosti i dostignuća 21. maja", zaključio je Zirojević.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Amy

Ne branim nijednog političara ali kad je Milo rekao: "Ako ne budemo branili našu nezavisnost,onda neka nas ne bude." tu je bio u pravu.

Libero7

nece to dst zarko on je vrliki crnogorac jedino alo mu dovezu vagon senice