13 °

max 13 ° / min 3 °

Nedjelja

07.03.

13° / 3°

Ponedjeljak

08.03.

13° / 3°

Utorak

09.03.

12° / 7°

Srijeda

10.03.

13° / 6°

Četvrtak

11.03.

15° / 2°

Petak

12.03.

15° / 3°

Subota

13.03.

16° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikolić: Joanikije dogovora izborne liste za Nikšić

Politika

Comments 6

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Nikolić: Joanikije dogovora izborne liste za Nikšić

Srpska pravoslavna crkva ne odustaje od pretenzija da upravlja političkim procesima u Crnoj Gori. Nakon što je sastavila Vladu, odredila mandatara i ministre, svoje ambicije je usmjerila u pravcu predstojećih izbora u Nikšiću, saopštio je Miloš Nikolić, portparol DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore.

"Administrator Mitropolije crnogorsko - primorske, Joanikije, prihvatio se okupljanja političara i organizovanja pojedinačnih sastanaka, u cilju agitacije za formiranje jedinstvene crkvene liste. Svjesni da su formirali vladu koja je predmet podsmijeha i sinonim nekompetencije u regionu, predstavnici Srpske crkve predvođeni episkopom Joanikijem, intenzivno ubjeđuju lidere stranaka koje čine  skupštinsku većinu, da se “saborno” pojave na listi u Nikšiću, i tako pokušaju da nastupe na izborima", ističe Nikolić.

Proces pacifikovanja nezadovoljnih, kako je kazao Nikolić, započeo je podjelom lukrativnih funkcija po dubini, a nastavljen Joanikijevim ubjeđivanjem i lobiranjem.

"Ipak, naivno je očekivati da ova nepuna dva mjeseca njihove klerikalne vlasti, u kojoj su uspjeli da naprave štetu, i upropaste čega god su se dotakli,  izblamiraju svuda gdje su stigli, pogaze sve atribute po kojima je bila prepoznata suverena Crna Gora, osramote je i obrukaju, neće biti dovoljna opomena za sve građane Crne Gore a posebno Nikšićane, da na sljedećim izborima, glasaju po svojim nahođenjima i potrebama, u skladu sa najboljim interesom svojih porodica i grada u kojem žive a ne po diktatu bilo koje vjerske zajednice", zaključio je Nikolić.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

organizach

Morate se organizivati u NK i svuđe koristeći javne i druge kanale i strukture i paraobavjestajne strukture, jer se oni koriste istim. Nema predaje i rezultat mora biti pozitivan, kako bi bio uvod u sljedeće neizbježne pobjede nad klerofašizmom.

dejan

To je bilo za ocekivati. Joan misli da je Amfi!

Branka

Oni završavaju posao o vi se čudite i čekate da sami prestanu. Tako ste se čudili i litijama pa evo nam ga svima "osvježenje". Batalite čuđenje i radite NEŠTO!