7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bečić-Medoks: Dijalog političkih aktera važan za dalji napredak Crne Gore

Politika

Comments 2

Bečić-Medoks: Dijalog političkih aktera važan za dalji napredak Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa britanskom ambasadorkom Karen Medoks i regionalnom savjetnicom za sukobe u odjeljenju za Zapadni Balkan britanskog Ministarstva vanjskih poslova, Miom Marzouk, saopšteno je iz Skupštine.
    
"U konstruktivnom razgovoru, predsjednik Bečić upoznao je sagovornice sa brojnim aktuelnim političkim prilikama u našoj zemlji u kontekstu proteklih parlamentarnih izbora, mirnoj tranziciji vlasti i fukcionisanju kohabitacije, ističući da Crna Gora nastavlja snažan proevropski i evroatlantski put. On je izrazio očekivanje da će Crna Gora uz podršku tradicionalnih prijatelja, Velike Britanije i Evropske unije, raditi na unapređenju zakonodavnog okvira, koji će stvoriti preduslove sa odlučniju borbu sa korupcijom i organizovanim kriminalom", navodi se u saopštenju.
    
Govoreći o značaju reformi u oblasti pravosuđa, kao jednom od strateških ciljeva nove parlamentarne većine, predsjednik Skupštine, kako dodaju, upoznao je sagovornicu sa predloženim zakonskim rješenjima koja će biti razmatrana na predstojećoj vanrednoj sjednici.
    
"Ambasadorka Medoks je izrazila zadovoljstvo činjenicom da Crna Gora ostaje posvećena evropskim i evroatlantskim integracijama i pozvala predsjednika Skupštine, da u svijetlu predloženih zakonskih rješenja u oblasti pravosuđa, podstakne dijalog sa svim političkim akterima. U tom kontekstu, ona je istakla da je važno da reformski procesi reflektuju posvećenost evropskim integracijama i naglasila spremnost za pružanje ekspertske pomoći reformama koje očekuju novi saziv Skupštine.
    
Govoreći o izazovima sa kojima se suočava Crna Gora, savjetnica Marzouk je pozdravila konstruktivnost predsjednika Skupštine u funkcionisanju kohabitacije, dodavši da shvata pritisak za brze reforme kako bi se Crna Gora što prije našla u Evropskoj uniji. Ona je iskazala spremnost za afirmisanje ekspertske pomoći u cilju intenziviranja dijaloga i unapređenja konsenzusa", zaključeno je u saopštenju.
        

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

The U.K.

Shame on you U.K. You support Serbian nationalism and their destruction of Montenegro

Mnenk

Ovoga čoveka su osnovali Gošović i Kaluđerović, 4 g nije ušao u skupštinu, držao je miting na sahranu sotone i napravio najveću diskriminaciju po nacionalnoj vjerskoj osnovi. Ovaj čovjek i njegova partija najveći su krvni i Crne Gore.