15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
URA priznala da su ugostili Simijanovića, Abazović traži istragu

Politika

Comments 13

URA priznala da su ugostili Simijanovića, Abazović traži istragu

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Građanski pokret URA potvrdio je pisanje Pobjede da su ugostili i sastajali se prošle godine u Podgorici sa lažnim diplomatom SAD-a Stevanom Simijanovićem.

Kako su rekli u toj partiji, oni su pristali da ugoste Simijanovića na preporuku zvaničnika jedne zapadnoevropske države.

- Sa vizit karti i ostalih legitimacija moglo se zaključiti da se radi o savjetniku u Ambasadi SAD-a pri misiji OEBS-a u Beču. Kao i sa nizom drugih diplomata, obavili smo više razgovora i sa pomenutim Simijanovićem. Neke od njih, rukovodstvo URE je obavilo i na javnim mjestima što dovoljno govori o ozbiljnosti pojedinih medijskih navoda o tobožnjim "tajnim poslovima" koje je pokret URA obavljao sa ovim licem. Dakle, navodi da je Simijanović za našu partiju obavljao neke usluge su netačni i predstavljaju medijske manipulacije svojstvene medijima bliskim bivšem režimu - naveli su iz URE.

Podsjećamo, dokumenta koje je prikupio istraživački tim Pobjede pokazuju da je Građanski pokret Ura Dritana Abazovića plaćao je smještaj u hotelu ,,Ambasador“ američko-crnogorskom državljaninu, navodnom diplomati SAD Stevanu Simijanoviću tokom njegovog boravka u Podgorici oktobra i decembra prošle, kao i januara ove godine.

Stevan Simijanović, koji se predstavljao kao američki diplomata koji radi pri Misiji OEBS-a u Beču, uhapšen je u poneđeljak u Nikšiću, a kod njega je pronađen validni pasoš SAD, crnogorska lična karta, srpska i američka vozačka dozvola. Crnogorska policija je Simijanovića uhapsila nakon posjete Miodragu Daki Davidoviću u sjedištu kompanije ,,Neksan“, a osnovna tužiteljka Ana Doderović ga je istog dana pustila da se brani sa slobode, bez ikakvog obrazloženja.

Kako iz URE ističu, imajući u vidu specifičnost ovog slučaja danas će iz kabineta potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića biti upućeni dopisi civilnim i vojnim bezbjednosnim službama, Upravi policije i Tužilaštvu, kako bi se prikupile sve relevatne informacije i čitav ovaj slučaj razriješio do kraja.

Komentari (13)

POŠALJI KOMENTAR

eross

ŠTA JE SA GLASAČIMA URE KOJI SU CRNOGORCI GRADJANI CRNE GORE ZAŠTO BE SMIJENE URU I RUKOVODSTVO URE ONI SU IH GLASALI ZAŠTO IH NE SMIJENE, ELEMINIŠU ZAŠTO KOLIKO DA SE ČEKA, ILI SU IH ČETNICI GLASALI, IZDAJNICE ZNAMO KAKO SA NJIMA. DOKLE SE ČEKA

Pogresan zakljucak

@@@@@ Nisi shvatio. Oni rade zajedno.

Deni

Abazovic da otkrije imena zvanicnika koji su preporucili ovog kriminalca.