15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krivokapić razgovarao Angelom Merkel: O saradnji, reformama, Covid19...

Politika

Comments 1

Krivokapić razgovarao Angelom Merkel: O saradnji, reformama, Covid19...

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, razgovarao je putem video – linka sa kancelarkom Savezne Republike Njemačke, Angelom Merkel.

Kako j esaopšteno iz Vlade, sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog kontinuiranog napretka političkog dijaloga novoizabrane Vlade Crne Gore i Savezne Republike Njemačke.

"Premijer Krivokapić i savezna kancelarka Merkel su razmotrili bilateralne političke i ekonomske odnose, proces pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji i reforme koje sprovodi Vlada Crne Gore na tom putu. Premijer Krivokapić je zahvalio saveznoj kancelarki Merkel na iskazanoj podršci koju Savezna Republika Njemačka pruža Vladi Crne Gore u pogledu reformi, posebno onih koje će doprinijeti vladavini prava, te podršci u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala", navedeno je u saopštenju.

Krivokapić je, kako se dodaje, istakao da je saradnja sa Njemačkom dobar put i podstrek za  nastavak reformi u crnogorskom društvu, koje su neophodne za pristupanje EU, ali jednako potrebne i samoj Crnoj Gori.

"Savezna kancelarka Angela Merkel, pozdravila je opredijeljenost Vlade Crne Gore i za regionalnu saradnju i ponovila da će Njemačka ostati pouzdan partner Crne Gore na putu eurointegracija, na čemu joj je premijer  Krivokapić posebno zahvalio. Premijer Krivokapić i savezna kancelarka Merkel, razgovarali su i o posljedicama izazvanim pandemijom  COVID-19", zaključeno je u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

vjera

Ovom Krivokapiću ništa ne vjerujem, pa čekam šta će Njemci reći.