22 °

max 22 ° / min 12 °

Srijeda

15.05.

22° / 12°

Četvrtak

16.05.

25° / 15°

Petak

17.05.

23° / 16°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

25° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

25° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MVP mijenja opozvane ambasadore bez ukaza predsjednika CG!?; Vlahović: Ne može se postupiti po naređenjima MVP

Politika

Comments 11

MVP mijenja opozvane ambasadore bez ukaza predsjednika CG!?; Vlahović: Ne može se postupiti po naređenjima MVP

Autor: Antena M

  • Viber

Prema novim saznanjima Antene M, Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore danas je zvanično obavijestilo svih sedam "opozvanih" ambasadora da im prestaje mandat! 

Verbalnom notom o prestanku mandata obaviješteni su: Darko Pajović (Peking), Sanja Vlahović (Rim), Vera Kuliš (Berlin), Tarzan Milošević (Beograd), Obrad Stanišić (Sarajevo), Dušanka Jeknić (UAE) i Miodrag Vlahović (Sveta Stolica).

Ambasadori su Verbalnom notom MVP obaviješteni da im "prestaje svojstvo izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore" kao i "svi prerogativi koji su im u tom kapacitetu pripadali, uključujući i pristup prostorijama Ambasade, izuzev dijela koji je opredijeljen za rad sa konzularnim strankama".

MVP je naložilo obavljanje primopredaje dužnosti u skladu sa propisanom procedurom.

Potez MVP je, koliko je Antena M u međuvremenu uspjela da provjeri, nezabilježen u diplomatskoj praksi jer je odluka o smjeni smbasadora donesena bez ukaza predsjednika države.

Ambasador Vlahović je kratko poručio da bez ukaza Predsjednika ne postoji mogućnost da se postupi po konfuznim instrukcijama i naređenjima MVP CG.

On je, takođe, izrazio žaljenje što MVP CG nastavlja sa aktivnostima koje srozavaju ugled crnogorske diplomatije i vrlo ružno govore o namjerama Vlade i samog Ministarstva.

"Crnogorski ambasadori postupiće onako kako kaže Predsjednik Crne Gore, što je jedino moguće i prihvatljivo"- zaključio je ambasador Vlahović.

Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

montenegrina

Ovo silejdzistvo nove vlasti se mora zyustaviti.Toliko mržnje prema pojedincima,koji su prvaci crnogorske diplomatije nije vidjeno u istoriji diplomatije .Sta je u glavi srpskih vojnika lako je znati.Njima treba unizena i uništena Crna Gora,da bi srpska diplomatija pritekla u pomoc i malo po malo zaposela teritoriju i tamo i ovamo.Svaka cast gospodine Vlahovicu!Vi ste za ponos naroda crnogorskog!!

limersko

@Đoko Orlandić Završiće i kao pomenuti diktatori, em što su diktatori em što su strane sluge i pudlice.

Alta

Posebno im je g. Vlahovic trn u oku jer je pri Svetoj Stolici. Niko nece dostici njegov nivo .