11 °

max 19 ° / min 10 °

Subota

04.05.

19° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

24° / 15°

Petak

10.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministar Radulović obmanuo Odbor - Note o opozivu ipak poslao!

Politika

Comments 14

Ministar Radulović obmanuo Odbor - Note o opozivu ipak poslao!

Autor: Antena M

  • Viber

Antena M imala je uvid u dokumenta koja potvrđuju da je MVP Crne Gore verbalnom notom obavijestilo zemlje prijema o opozivu ambasadora, bez ukaza predsjednika države!

Vijest su juče objavile DN, a naš portal, nakon uvida u Notu, obratio se ambasadoru pri Svetoj Stolici i Malteškom redu, Miodragu Vlahoviću pitanjem: da li je dokument MVP predao zemlji prijema?

"Nisam, niti ću, dok ne stigne Ukaz Predsjednika. To su jasna pravila i ja nemam pravo, niti namjeru, da ih kršim", kratko je odgovorio Vlahović.

DN objavile su da je to još jedan potez koji u potpunosti urušava ugled crnogorske diplomatije, a njegove pravne posljedice mogu biti da čitav proces, zbog proceduralnih propusta ministra Đorđa Radulovića, bude vraćen na početak uz stalnu mogućnost da opozvani ambasadori tzraže zadovoljenje na sudu zbog narušavanja ugleda.

Ova procedura, podsjeća list, bila je dio rasprave na sjednici Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, a poslanik Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić je pitao ministra Đorđa Radulovića da li je uputio ovu verbalnu notu.

U jednom trenutku ministar Radulović tvrdio je da nije poslao verbalne note diplomatskim protokolima država gdje namjerava da opozove ambasadore.

U drugom krugu dijaloga o ovom slučaju Andrija Nikolić konkretno je pitao Radulovića da li će podnijeti ostavku ukoliko se dokaže da je bez ukaza predsjednika poslalo te verbalne note.

“Pošto ste rekli da naša Vlada nije obavijestila verbalnom notom druge države o tome da je prestao mandat ambasadorima koji su u proceduri opoziva, pitam vas da li ste spremni da snosite odgovornost i da podnesete ostavku ukoliko se dokaže da su te verbalne note poslate državama kod kojih su ambasadori akreditovani, prije nego što su opozvani”, pitao je Nikolić.

Radulović, međutim, na to pitanje nije odgovorio.

Odbor je glasovima vladajuće koalicije, u petak, dao pozitivno mišljenje na zahtjev Vlade da se opozove osam ambasadora.

Komentari (14)

POŠALJI KOMENTAR

Volim te zeleno

@Duka slažem se da su nesposobni ali mislim i da potpuno svjesno rade na uništenju svega postignutog do sada i da su dovedeni sa tim zadatkom! Napravili su ogromnu štetu, ali ni posao zbog kog su dovedeni ne mogu evo uraditi do krajs jer su i za to nesposobni!

Poenam_Dei

Mali iskopleksirani lažov... Piiii

Tajfun

Ministri-Apostoli u novoj Vladi,je skup,neiskustva,neznanja,nesposobnosti, da ovako nesto ne postoji nigdje u svijetu.