14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Knežević: Vlada u ozbiljnoj krizi, Abazović i Vijesti odnijeli pobjedu nad Krivokapićem

Politika

Comments 2

Knežević: Vlada u ozbiljnoj krizi, Abazović i Vijesti odnijeli pobjedu nad Krivokapićem

Izvor: Portal Analitika

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Milan Knežević, saopštio je Portalu Analitika da taj politički savez neće podržati prijedlog da Zoran Brđanin bude direktor Uprave policije (UP).

On je kazao da je predlaganje Brđanina za šefa UP dokaz da je Vlada u ozbiljnoj krizi, te da je njen potpredsjednik Dritan Abazović odnio pobjedu nad premijerom Zdravkom Krivokapićem.
 
„Abazović je poslao poruku da je on stvarni premijer. Krivokapić je preferirao drugog kandidata – Voja Lakovića – i bez obzira na razlike koje imam s premijerom oko strateških pravaca funkcionisanja Vlade, meni ga je danas istinski bilo žao – i kao čovjeka, i kao političara. Pozivam ga da se vratimo ishodištima ideoloških i programskih principa koji su nas okupili u koaliciju Za budućnost Crne Gore, čiji je on bio prvi čovjek“, kazao je Knežević.

Podsjetimo, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović predložio je ranije danas Brđanina za šefa UP. Abazović je nedugo zatim najavio da će Vlada do kraja dana usvojiti taj predlog i uputiti ga na mišljenje Skupštini Crne Gore. Brđanin će, kako je rekao, do mišljenja parlamenta biti v.d. direktora UP.

Knežević ocjenjuje da je premijer Krivokapić podlegao pritiscima ne samo u ovom slučaju, već i prilikom ranijih imenovanja za određene visoke pozicije u izvršnoj vlasti, uključujući i određene ministarske resore.

„To je veoma zabrinjavajući fenomen koji govori da je neophodno da premijer Krivokapić suzbije uticaj Abazovića i koncerna Vijesti i da kroz saradnju, dijalog i restartovanje odnosa s DF-om zaustavimo pronevjeru i zloupotrebu izborne volje građana“, kazao je Knežević.

On je ponovio da DF neće dati pozitivno mišljenje kandidatu kojeg su predložili Vlada i ministar Sekulović.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

pero

Vi ih pidrzavate Knezevicu,Vlada radi zahvaljujuci vama i vasoj podrsci.Nijeste se odrekli fotelja po dubini. Sa kim si takav si. Nemozete pobjeci od odgovornosti