16 °

max 22 ° / min 15 °

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

20° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MVP: Vlahović zanemaruje odluke Vlade, Ministarstva, saopštenje Kabineta predsjednika...

Politika

Comments 5

MVP: Vlahović zanemaruje odluke Vlade, Ministarstva, saopštenje Kabineta predsjednika...

Autor: Antena M

  • Viber

U skladu sa odlukom Vlade, procedura opoziva ambasadora Miodraga Vlahovića pokrenuta je 18. decembra prošle godine, nakon čega je o ovom pitanju postignut dogovor potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova sa predsjednikom države 26. januara 2021. godine, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

"Prošle sedmice, skupštinski Odbor za međunarodne odnose i iseljenike dao je pozitivno mišljenje na predlog Vlade za opoziv osam ambasadora, među kojima je i Vlahović.

Ministarstvo vanjskih poslova je, u međuvremenu, uputilo privremenog otpravnika poslova Gojka Čelebića da preuzme dužnost u Vatikanu do dolaska novog ambasadora Crne Gore pri Svetoj Stolici i Suverenom Viteškom Malteškom Redu (SVMR). Radi istinitog informisanja javnosti, napominjemo da procedura nije prekršena slanjem verbalne note zemlji prijema da je ambasador Vlahović završio mandat u toj državi", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo vanjskih poslova je, kako dodaju, prethodnih 15 godina, od obnove nezavisnosti Crne Gore, uvijek i shodno diplomatskoj praksi, prvo obavještavalo državu prijema o završetku mandata ambasadora, nakon čega je predsjednik države, po povratku ambasadora u zemlju, potpisivao ukaz o opozivu.

"Vlahović svojim kontinuiranim postupanjem odbija da prihvati činjenicu da više nije ambasador Crne Gore pri Svetoj Stolici i SVMR, zanemarujući odluke Vlade, Ministarstva vanjskih poslova, saopštenje Kabineta predsjednika, kao i mišljenje Odbora za međunarodne odnose i iseljenike. Zbog svega navedenog, privremeni otpravnik poslova je bio prinuđen da se obrati diplomatskom protokolu Svete Stolice za asistenciju, kako bi mu bilo omogućeno da obavlja dužnost šefa ovog diplomatsko-konzularnog predstavništva", naveli su iz MVP.
 

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Eagles

@Milica Ne pšstuje (zaobilazi) Ustav Crne Gore kao najviši pravni akt

Vjeran Crnoj Gori

Ti si jedini vjeran nama i Crnoj Gori koji nas mozes relevantno i pravicno prestavljati pred Svetom stolicom u Vatikanu i drzava Crna Gora je znala koga ce poslati da nas zastupa u Vatikanu Podrska za ambasadora Vlahovica Sto je napadnut od cetnickih hordi podrska jos jednom za Vlahovica

Milica

A sta radi ovaj apostol bruka drzavu.