12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ambasadoru Vlahoviću uručen orden Velikog malteškog krsta za zasluge

Izvor: Twitter

Politika

Tag Gallery
Comments 10

Ambasadoru Vlahoviću uručen orden Velikog malteškog krsta za zasluge

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Miodrag Vlahović, ambasador Crne Gore pri Svetoj Stolici i Malteškom redu je primio danas, u Vili Madjistrale, sjedištu Suverenog viteškog malteškog, orden Velikog malteškog krsta za zasluge (Ordine pro Merito Melitensi).

Orden je uručio vršilac dužnosti Velikog Majstora Malteškog reda, fra Marko Lucago (Luzzago), u prisustvu najviših zvaničnika Reda i još četvoro odlikovanih ambasadora.

Ambasador Vlahović zahvalio je na ukazanoj počasti i istakao da orden za njega ima posebnu važnost i značenje, s obzirom na priilike i okolnosti koje vladaju u crnogorskoj diplomatiji.

Vlahović je podsjetio da je, u Podgorici, u septembru 2006. godine, tada u funkciji ministra inostranih poslova Crne Gore, imao čast da, u ime naše zemlje, uspostavi diplomatske odnose Crne Gore i Malteškog reda, zajedno sa ambasadorom Albertom Leonćini-Bartolijem.

Sada, na kraju mandata u Rimu, kao ambasador Crne Gore pri ‘Suverenom viteškom i bolničkom redu svetog Jovana od Jerusalima, od Rodosa i od Malte’, kako glasi puni naziv Reda, u vremenu izazova i iskušenja za našu zemlju, Vlahović je istakao svoje čvrsto uvjerenje da će odnosi Crne Gore i Malteškog reda ostati dobri i da će napredovati, oslonjeni na milenijimsko trajanje i djelovanje malteških vitezova, ali i na hiljadugodišnju državnu tradiciju i istoriju Crne Gore.

“Ovaj orden posvećujem sjećanju na moje velike i slavne prethodnike - ministre vanjskih poslova - dr generala Anta Gvozdenovića i njegove kolege ministre iz crnogorske vlade u izgnanstvu, u tragičnom vremenu poslije Prvog svjetskog rata. Da njih nije bilo - njihove vjere i žrtve - ne bi bilo ni današnje Crne Gore, pa ni naše diplomatije - kakva je - da je”, zaključio je Vlahović.

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Slobo Gvozdenovič

Poštovana Exelencijo,u svoje ime i u ime svih Gvozdenovića iz Ćeklića puno Vam se zahvaljujem na lijepim i toplim riječima za našeg dobrog i odanog rodoljuba Crne Gore Anta Gvozdenovoča.A Vi ostanite na braniku Crne Gore ka vazda.Slobo Gvozdenović

Adrijana

Neka se stidi tzv. ministar Radulovic koga opoziva!!!!!!

Stari nk

Zato se svetosavcima zuri da Mico dodje kući, eeeee bravusaniiii, a Mico ima obaveza i to da u ime drzave i svoje primi ovako veliko priznanje. Crknite apostoli. Gledajte i učite se diplomatiji i ronite suze svetosavske. Zivio viteze prvog reda