14 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krivokapić sa predsjednicima opština: Da spriječimo da loša situacija ne postane još lošija

Politika

Comments 3

Krivokapić sa predsjednicima opština: Da spriječimo da loša situacija ne postane još lošija

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić održao je danas sastanak u online formatu sa gradonačelnicima i predsjednicima opština, saopšteno je iz Vlade.

Premijer Krivokapić je, kako navode, naglasio da sam način na koji je sastanak organizovan, govori dovoljno o tome koliko je situacija ozbiljna. Premijer je zamolio gradonačelnike i predsjednike opština da u svojim lokalnim sredinama učine sve što je u njihovoj nadležnosti po pitanju kontrole sprovođenja mjera zaštite od virusa COVID-19.

”Da spriječimo da loša situacija u Crnoj Gori ne postane još lošija”, kazao je Krivokapić.

Premijer naglašava da desetodnevna akcija prevencije, zaštite i striktnog sprovođenja propisanih mjera, koja se očekuje od predstavnika vlasti i njihovih službi na lokalnom nivou, može biti odlučujuća, kako Vlada ne bi došla u situaciju da naloži totalno zatvaranje države.

“Procijenili smo da je neophodno da Crnoj Gori damo šansu da se mjere sprovode kako treba, da apelujemo na stanovništvo, pa ćemo vidjeti kako će se situacija u narednih deset dana razvijati. Trend rasta broja oboljelih i preminulih mora da se zaustavi i da krene silaznom putanjom, kako zbog samog biološkog opstanka građana Crne Gore, tako i radi privrednog oporavka koji je prijeko potreban”, naveo je predsjednik Vlade.

Premijer je podsjetio na gubitke koje je crnogorska ekonomija pretrpjela zbog prošlogodišnjih restriktivnih mjera koje su paralisale prethodnu turističku sezonu i osiromašile državni budžet za oko 600.000.000 eura.
 
Premijer Krivokapić je kazao da vidi “svjetlo na kraju tunela” u brzoj masovnoj vakcinaciji stanovništva koja je već otpočela.
 
“Današnja isporuka donacije NR Kine od 30.000 “Sinofarm” vakcina i kontigenti koji se očekuju, dobar su preduslov za izlazak iz nastale krizne situacije”, rekao je Krivokapić.

A gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sastanak sa premijerom je doživio kao politički marketing.

"Trajao je nepunih 40 minuta (premijer je imao toliko vremena). Dvadeset minuta je govorio on sam. Bez prilike da se nešto kaže. Bez konkretnih zaključaka. Bez osjećaja odgovornosti za dramatičnu situaciju u kojoj se nalazimo. Politički marketing najgore vrste", napisao je Vuković na svom Tviteru.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Samo strpljivo

Ha, ha, ha ... Pa ovo je teatar beznadja. Nista, nista, samo cutite i jednog dana ce sve to proci ko ruzan san. Ima srpstva na pretek i to je najvaznije

Branka

Na poštovanje mjera pozivaju osobe koje te mjere ne poštuju. Koja je dijagnoza za ovakvo ponašanje?

Libero7

neka se priceste i uz bocu rakije mogu brda da pomjeraju