15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Medojević Krivokapiću: Vrati mandat građanima koje si brutalno prevario

Politika

Comments 9

Medojević Krivokapiću: Vrati mandat građanima koje si brutalno prevario

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević ponovo je oštro kritikovao premijera Zdravka Krivokapića. 

"Ni nama štete, ni Demokratama koristi! Od početka je bilo jasno da ne pripada časnim i principijelnim borcima za slobodu iz DF-a. Školski primjer DPS uhljeba koji je 30 godina koristio ovaj bolesni sistem za svoje lične interese.

Nezasluženo i kao pogrešan izbor nekih drugih adresa je došao na čelo naše liste. Ostaće zapamćen kao čovjek koji je dnevno lagao sve oko sebe i na njegovu riječ si se mogao osloniti kao na koru od banane.

Njegov zadatak je bio da sačuva DPS bolesni sistem, do buduće koalicije sa tzv. “zdravim jezgrom” DPS-a koje treba da predvodi Duško Marković. Marioneta vlasnika Vijesti i djelova Crkve koji su pod snažnim uticajem ambasada zapadnih država", navodi Medojević. 

Medojević kaže da je "od početka znao šta su mu zadaci i ko mu je gazda."

"Na pres konferenciji 04.09.2020. sam najavio da će osnovati stranku u koju će ući tzv. “nezavisni eksperti” i tako ćemo dobiti vladajuću stranku koja nije učestvovala na izborima. Paradoks i opasna devijacija političkog sistema.

To je flagrantno kršenje člana 2 Ustava Crne Gore:

Ne može se uspostaviti niti priznati vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima, u skladu sa zakonom.

Odlukom Krivokapića da njegova lista građana učestvuje na izborima u Nikšiću i najava formiranja partije, on je kao premijer izgubio ustavni i demokratski legitimitet i njegova Vlada je sada jedan neustavni hibrid koji nema podršku birača. Ovakav deficit demokratskog i izbornog legitimiteta teško se može prevazići polovičnim rešenjima, trulim kompromisima i odlaganjima.

Političkim odlukama premijera i njegovim političkim prelijetanjem u koaliciju, čiji ga birači nijesu glasali, došlo je do nelegitimnog prekrajanja volje birača i takva Vlada nema parlamentarnu većinu", navodi Medojević. 

Jednostavno, Krivokapić je svojim odlukama, promijenio strukturu parlamentarne većine i svjesno diskreditovao svoj ekspoze na osnovu koga smo ga birali, dodaje on. 

"Ova Vlada više nije ekspertska, ni nestranačka, već politička Vlada koju čine dvije partije - URA i Demohrišćanska partija (u osnivanju) premijera. To je grubo kršenje dogovora premijera sa liderima partija parlamentarne većine.

I nova politička realnost.

Imamo duboku političku krizu, krizu parlamentarne većine, a sad i krizu legitimiteta Vlade.

Zato ću se zalagati da se unutar parlamentarne većine postigne dogovor o čišćenju biračkog spiska, promjenama u tužilaštvu, regulisanje rada RTCG-a da prestane da bude servis DPS-a, usvajanje mjera za sprečavanje kupovine birača novcem od šverca droge i cigareta, sprečavanje učešća mafije na izborima i drugih potrebnih promjena kako bi se u razumnom roku održali prvi slobodni i demokratski izbori na kojima će građani odlučiti da li žele demontažu DPS-a, hapšenje lopova koji su 30 godina pljačkali ovu državu, zabranu rada DPS-a, zamrzavanje imovine u zemlji i inostranstvu državnih funkcionera prethodnog režima ili žele da žive u korupciji, kriminalu i siromaštvu, kao robovi prve i druge familije. Hibrid slobode i ropstva je nemoguć i neodrživ.

Premijer je prevario svoje birače, političke partnere čiju je listu nosio, i čitavu javnost. Vraćanje mandata građanima koje je teško obmanuo i prevario je jedino čisto demokratsko rešenje.

Preduslov da budete dobar političar i dobar državnik je da, prije svega, budete dobar čovjek", naveo je Medojević. 

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krš

Ako ova vlada nema ustavni i demokratski kapacitet,zašto je ne oborite Medojeviću!? Nećete,jer znate da na sljedećim izborima ti i tvoja velikosrpska družina nemate što da tražite!

Branka

Vrati se ti Medo u kućicu. Ne lažeš manke od svaštoljuba i apostola.

Predrag

Uticaj i sve što Nebojša Medojević kaže o političkim temama ove države,nemaju značaja i ravne su nuli.Ne,ispod nule.