11 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
URA potpisala memorandum sa Bokeškim forumom za predstojeće izbore u Herceg Novom

Politika

Comments 2

URA potpisala memorandum sa Bokeškim forumom za predstojeće izbore u Herceg Novom

Autor: Antena M

  • Viber

Na današnjoj press konferenciji u prostorijama Građanskog pokreta URA u Herceg Novom potpisan je memorandum o saradnji Građanskog pokreta URA i Bokeškog foruma za predstojeće lokalne izbore u Herceg Novom koji će se održati 9. maja.

,,Naš cilj je da objedinimo sve zdrave i progresivne snage, zato na izbore izlazimo zajedno sa platformom Crno na bijelo. U prethodne dvije decenije na političkoj sceni u Herceg Novom vladala je jedna vrsta političkog tumaranja koja ni građanima Herceg Novog, ni svim građanima Crne Gore nije donijela dovoljan prosperitet. Hercegnovski odbor URE, Bokeški forum, ali i ostale članice naše koalicije, koje ćemo predstaviti u narednih nekoliko dana, zaslužuju da se pojave na izborima u Herceg Novom i da daju novu snagu i osvježenje”, kazao je predsjednik hercegnovskog odbora URE Nikola Radman.

Predsjednik podružnice Bokeškog foruma Martin Bilafer ocijenio je da su ključni razlog ulaska u koaliciju sa platformom Crno na bijelo brojne sličnosti u političkim idejama i ciljevima.

,,Nadamo se da će građani to i prepoznati”, naveo je Bilafer.

Potpredsjednik URE, šef poslaničkog kluba Crno na bijelo i poslanik u Skupštini Crne Gore Miloš Konatar istakao je da je potpisivanje memoranduma sa Bokeškim forumom samo prvi korak jedne uspješne i dugoročne saradnje na dobrobit građana Herceg Novog i Crne Gore.

,,U Herceg Novom platforma Crno na bijelo nastavlja svoj put i nije slučajno što smo danas potpisali memorandum sa Bokeškim forumom. U narednim danima očekujemo još građanskih inicijativa i nezavisnih intelektualaca koji će pristupiti platformi Crno na bijelo. URA, Bokeški forum i platforma Crno na bijelo predstavljaju jednu autentičnu, hercegnovsku i bokešku, crnogorosku i evropsku, građansku i ekološku priču“, kazao je Konatar.

Predsjednik Bokeškog foruma Andrija Petković napomenuo je da se tim koji pobjeđuje ne mijenja.

,,Na parlamentarnim izborima 30. avgusta platforma Crno na bijelo, u okviru koje je i Bokeški forum, ostvarila je sjajan rezultat, zahvaljujući podršci Građanskog pokreta URA. Svaki glas za građansku i slobodnu Crnu Goru, u kojoj nećemo gledati kako se ko krsti, klanja ili moli je glas razuma. Zato smo dio ove koalicije“, naveo je Petković.

Prema njegovim riječima, u Boki se jednako raduju zvonu sa Svetog Tripuna i zvonu sa Svetoga Nikole.

,,Tako će biti i dalje. Jednako sam se kao Bokelj radovao i golovima Borisa Zlokovića i braće Brguljan. Ne priznajemo politiku nepotizma, politikanstva i partijskog zapošljavanja. Samo zajedno, samo kada smo jedno, kao Hrvati, Srbi, Crnogorci, kao Albanci možemo biti jaki kao Bokelji. Bokeški forum šest godina šalje istu poruku - Bokeljke i Bokelji, dok je Bokeškog foruma, Boka nikome neće biti krava muzara. Bokelji imaju snage i kapaca da se pitaju i da stvaraju život dostojan čovjeka. Život, a ne suživot, jer smo svi jednaki“, zaključio je Petković.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Poenam_Dei

Pi x Pi x 3.14 x 3.14 = Bljak

Ivan

ahahaha, evo se oni ortodox uraši iz Javljena ne slažu sa ovomn odlukom!!! ahahaha