7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
BS: Vlada CG da razmisli o posljedicama brisanja svojih državljana iz biračkog spiska

Politika

Comments 1

BS: Vlada CG da razmisli o posljedicama brisanja svojih državljana iz biračkog spiska

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Bošnjačka stranka apsolutno podržava uređenje biračkog spiska i spremna je dati doprinos, kako bi Crna Gora imala transparentan i ažuran birački spisak, saopšteno je iz te stranke.

Ali, kako navode, smatraju diskriminatorskom intenciju Vlade "da sve one građane koji su na privremenom radu u inostranstvu, a koji nemaju državljanstvo druge zemlje, niti ostvaruju biračko pravo van Crne Gore, da se izbrišu iz biračkog spiska."

"Mnogi od njih danas su van Crne Gore iz ekonomskih razloga, na privrmenom radu. Drugi su van Crne Gore zbog posjete rodbini. To su sve državljani Crne Gore, koji redovno izvršavaju obaveze prema svojoj državi. Smatramo da je pokušaj Vlade da na ovaj način uredi birački spisak, brisanjem naših građana koji su trenutno van Crne Gore, diskiminatorski i antiustavan, posebno imajući u vidu da su oni pokazali svoj patriotizam i ljubav prema Crnoj Gori nebrojano puta, u najtežim trenucima za našu državu.

Takođe, upozoravamo da je i najava promjene Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva, svojevrstan pokušaj izmjene demografske strukture Crne Gore, radi zlouptrebe u političke svrhe. Ovo je ozbiljan trenutak, kojim će Vlada pokazati da li ide u pravcu očuvanja multietničke Crne Gore, ili ide u nekom drugom pravcu. U svemu ovome vidimo pokušaj da se multietnička slika Crne Gore izmijeni.

Bošnjačka stranka će o ovakvim pokušajima inženjeringa razgovarati sa međunarodnim partnerima i obavijestiti ih o namjerama izvršne vlasti.

Mi pozivamo Vladu Crne Gore da prije nego li krene u proces usvajanja nevedenih odluka, razmisli o posljedicima koje ovakve odluke mogu izazvati i da odustane od ovakvih namjera", piše u saopštenju BS.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Realista

Doće im glave sve ovo što rade protiv Crne Gore