10 °

max 20 ° / min 8 °

Ponedjeljak

12.04.

20° / 8°

Utorak

13.04.

13° / 12°

Srijeda

14.04.

14° / 10°

Četvrtak

15.04.

15° / 8°

Petak

16.04.

16° / 6°

Subota

17.04.

15° / 7°

Nedjelja

18.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Odbor: Nijesu se stekli uslovi za mišljenje o predlogu kandidata za ambasadore

Politika

Comments 0

Odbor: Nijesu se stekli uslovi za mišljenje o predlogu kandidata za ambasadore

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Odbor za međunarodne odnose i iseljenike zaključio je da se iz više razloga nijesu stekli uslovi za davanje mišljenja povodom predloga kandidata za ambasadore u Albaniji, Misiji Crne Gore pri Evropskoj uniji (EU) i Švajcarskoj.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Odbor je na danas održanoj sjednici, razmotrio i jednoglasno podržao Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o izmjenama Sektorskog sporazuma između Vlade i Evropske komisije.

„Kojim se utvrđuju pravila za upravljanje i sprovođenje finansijske pomoći Unije Crnoj Gori u okviru Instrumenata pretpristupne podrške za oblast Politike „Poljoprivreda i ruralni razvoj“ (IPARD)“, navodi se u saopštenju.

Odbor je, kako je saopšteno, primio k znanju okolnosti povodom opoziva izvanrednog i opunomoćenog ambasadora u Španiji Aleksandra Erakovića, i izvanrednog i opunomoćenog ambasadora na Kosovu, Ferhata Dinoše, i jednoglasno donio pozitivno mišljenje povodom predloga za opoziv pomenutih ambasadora.

„U vezi sa trećom tačkom dnevnog reda, zaključeno je da se iz više razloga nijesu stekli uslovi za davanje mišljenja Odbora povodom predloga kandidata za ambasadore u Albaniji, Misiji Crne Gore pri EU i Švajcarskoj“, navodi se u saopštenju.

Odbor je, kako se dodaje, donio odluku da to radno tijelo u Savjetu za saradnju sa dijasporom – iseljenicima predstavlja jedan predstavnik vlasti i jedan predstavnik opozicije, koji će biti naknadno određeni.

„Odbor je, takođe, donio odluku da predsjednik Odbora, Miodrag Lekić, bude predstavnik ovog radnog tijela u Komisiji za sprovođenje postupka dodjele nagrada pripadnicima dijaspore – iseljenicima i organizacijama dijaspore – iseljenika“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je Odbor na današnjoj sjednici jednoglasno podržao Predlog izmjene Pravilnika o osnivanju i radu grupa prijateljstva Skupštine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR