11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Živković: Opasni planovi "naših" oslobodilaca

Politika

Comments 2

Živković: Opasni planovi "naših" oslobodilaca

Autor: Antena M

  • Viber
"I zato, nepokolebljivo STOP namjerenom genetskom inžinjeringu, radi trajne okupacije Crne Gore"

Piše: Jedan od osnivača GI 21.maj i bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gor Miodrag Živković (preuzeto sa FB)

Tema etničkog inžinjeringa koji je namjerila u Crnoj Gori izvršiti nova vlast, zaslužuje dodatna objašnjenja, radi lakšeg shvatanja u izobilju dezinformacija kojima je naši oslobodioci žele pošto - poto prikriti.

Njihova teza da nikome ne žele oduzeti državljanstvo je tačna, ali za ovu temu nije od značaja, jer njima i nije cilj oduzimati državljanstva (i da hoće, to ne mogu), nego oduzimati biračko pravo na izborima. Značajan broj državljana Crne Gore iz različitih razloga, uostalom kao i u drugim državama, živi i boravi u inostranstvu.

To su ljudi na privremenom radu, studenti, sportisti i drugi. Sve analize ukazuju da preko 95 % tih naših državljana ima isključivo i jedino crnogorsko državljanstvo i da ne ostvaruje pravo glasa na izborima u zemljama gdje borave. Ta naša dijaspora kojoj je Crna Gora jedina matična država, upravo je na udaru nove vlasti jer je opšte poznato da su ubjedljivom većinom posvećeni svojoj zemlji i njenom građanskom konceptu.

Ta dijaspora preko provjerljivih doznaka godišnje ulaže u CG preko pola milijharde eura. Upravo zbog posvećenosti svojoj Crnoj Gori, oni žele oduzeti biračko pravo jedncm Hajrizu Brčvaku, Veselinu Mijaču i brojnim drugim donatorima i dobrotvorima, jednom Stevanu Jovetiću, Stefanu Saviću, Đurđini Jauković, Aleksaandru Ivoviću i drugim brojnim sportistima koji su proslavili širom svijeta Crnu Goru. U isto vrijeme žele zadržati, suprotno važećem zakonu o državljanstvu oko 50.000 građana koji osim crnogorskog imaju i državljanstvo Srbije, Bosne i Hercegovine i Kosova.

Ne treba napominjati da se radi o građanima srpske nacionalnosti koji imaju prebivalište u tim zemljama i biračko pravo u istima. Takvih je u Nikšiću, nedavno glasalo oko 1.000, a u Herceg Novom, po nekim procjenama će glasati oko 10.000. Takvih ima i među ministrima u vladi i među poslanicima u parlamentu. Uz sve to pokušavaju dodatno upisati u državljanstvo i birački spisak značajan broj raseljenih lica Srpske i Ruske nacionalnosti za različitim režimima boravka u CG. Ovakvim inžinjeringom, ova vlast uz plan skrojen u političkim i akademskim krugovima u Beogradu pokušavašava izmijeniti nacionalnu strukturu crnogorskih birača između 20 - 30 %, što je za malu Crnu Goru pogubno.

Jedini ispravan stav je primjena zakona, a to znači da se oduzme i državljanstvo i pravo glasa svim državljanima CG koji imaju osim crnogorskog, državljanstvo, druge države (dvojno državljanstvo) jer to naš zakom zabranjuje, a da svi ostali Crnogorski državljani, kojima je ovo jedina domovina, kao i do sada imaju pravo glasanja na izborima. Ovo je Evropska praksa i ne smijemo dozvoliti da se zli naum "srpskog sveta" realizuje kroz bezakonje i nove prakse. Za odbranu ovakvog principa, imat ćemo podršku i međunarodne zajednice. I zato, nepokolebljivo STOP namjerenom genetskom inžinjeringu, radi trajne okupacije Crne Gore.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Marina

Gospodine Zivkovicu Dragocjena su nam Vasa pojasnjenja jer ih iznosite toliko jednostavno da i laicima bude potpuno jasno! Iako neke stvari covjek i logicki razumije, zahvalni smo Vam kad ih ovako jasno izlozite,za svaki slucaj ako neko ipak ne razumije! SADA JE IPAK NAJVAZNIJE DA SE ODMAH REAGUJE