12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Popović: Premijer bez autoriteta, priviđaju mu se zavjere

Politika

Comments 1

Popović: Premijer bez autoriteta, priviđaju mu se zavjere

Izvor: Dnevne novine

Autor: Antena M

  • Viber

Premijer Zdravko Krivokapić, koji je nesumnjivo u tehničkom mandatu, nema autoritet da kontroliše sabotaže u svojim redovima, niti ima podršku svojih partija i partnera, pa mu se u toj panici i paranoji svuda priviđaju neprijatelji i zavjere, ocijenio je lider i poslanik Liberalne partije Andrija Popović.

Popović u razgovoru za Dnevne novine kaže da nekoordinisanost građanskog i proevropskog bloka samo daje vjetar u leđa retrogradnim snagama u državi koje su preuzele vlast.

“Zato smo, nakon što polako počinju da se ostvaruju i najgore prijetnje koje je LP najavio, nacionalni inženjering i pokušaj sistemskog urušavanja građanske države i pobune građana zbog svega toga, još jednom pozvali partnere da se svi uozbiljimo i da gledamo opšte interese, jer za pojedinačne nema mjesta”, ističe Popović.

Popović ocjenjuje da su građani, najveće žrtve sulude i nedozrele politike nove vlasti, te da ce to vrlo brzo pokazati i vrijeme.

Kompromis i dijalog su, kaže, uvijek mogući, ali je pitanje je da li to želi parlamentarna većina koje ne može da se dogovori sama sa sobom.

"Pa vjerovatno se i plaši, jer što bi se tek onda dogovorila sa nama? Dijalog se ne postiže oduzimanjem riječi poslanicima i zabranom prisustva sjednicama liderima partija opozicije što je praksa spikera Skupštine, gospodina Alekse Bečića, a dešava se prvi put u 31 godini od obnove crnogorskog višestranačja", rekao je Popović.

Na pitanje vjeruje li da će ministra pravde Vladimira Leposavića razriješiti u Skupštini Crne Gore, on kaže da će parlamentarna većina koristiti sve vratolomije "da izbjegne razrješenje Leposavića u Skupštini, da on podnese ostavku ili čak da premijer Krivokapić povuče zahtjev za njegovo razrješenje".

"Bilo koji od tih epiloga će biti politički brutalan i dovešće do grandioznih posljedica na političkoj sceni, tu nema časnog izlaza", rekao je Popović.

Govoreći o tome vjeruje li da će pitanja u vezi sa izmjenom Odluke o kriterijumima za utvrđivanje osnova za sticanje crnogorskog državljanstva, kao i izmjenom zakona o registru prebivališta i boravišta biti definisana kroz Odbor za sveobuhvatnu izbornu reformu ili će Vlada insistirati da ona odluči, Popović odgovara: "Vjerujem da će uputiti ovaj prijedlog novoformiranom skupštinskom odboru za reformu izbornog zakonodavstva, ali ne vjerujem da je to njihov zadnji potez. Ubijeđen sam da će i dalje pokušavati na sve moguće i nemoguće načine da zaobilaze demokratske procedure i iza očiju javnosti po kratkom postupku i preko koljena lome ključne stvari koje su primarni nacionalni interes naše države".

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Partizan

Premijer je vjerujući vjernik ZAVJERENIK pa je normalno da mu se priviđaju ZAVJERE.