16 °

max 22 ° / min 15 °

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

20° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sekulović ambasadoru Belgije: MUP nema namjeru da mijenja Zakon o crnogorskom državljanstvu

Politika

Comments 6

Sekulović ambasadoru Belgije: MUP nema namjeru da mijenja Zakon o crnogorskom državljanstvu

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović sastao se nerezidentnim ambasadorom Kraljevine Belgije u Crnoj Gori Konradom Adamom.

Ministar Sekulović je tom prilikom poručio da Crna Gora svoju budućnost veže za Evropsku uniju, te da joj u tom smislu neizmjerno znači podrška Kraljevine Belgije, saopšteno je iz MUP-a. 

Tokom sastanka bilo je riječi o gorućim temama u Crnoj Gori.

Sekulovć je saopštio ambasadoru Adamu da su dešavanja u našoj zemlji posljedica demokratske tranzicije vlasti, ali da Vlada sada nakon trideset godina građenja jednog sistema, želi i vodi novu politiku, navode iz MUP-a. 

"Govoreći o tužilačkim zakonima, ministar je naglasio da je od početka rada nove Vlade postignut određeni napredak na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali i da konkretni rezultati u poglavljima 23 i 24 zavise od rada Tužilaštva, čemu bi mogli doprinijeti tužilački zakoni usklađeni sa preporukama Venecijanske komisije.

Ambasador Adam je u susret usvajanju nove metodologije u procesu pristupanja EU, posebno kada je riječ o poglavlju 24, kao noseću i najznačajniju, označio ulogu Ministarstva unutrašnjih poslova. Kao bitan element u tom kontekstu, ministar Sekulović istakao je i reorganizaciju policije, stvaranje profesionalnog i posvećenog kadra, koji će odgovoriti bezbjednosnim i svim drugim izazovima. Kao ne manje važno naglasio je neselektivno postupanje MUP-a.

Na kraju, ministar Sekulović se osvrnuo i na ovih dana posebno aktuelnu temu u Crnoj Gori – Odluku o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva.

Objasnio je ambasadoru Adamu da MUP, u ovom slučaju, nema namjeru da mijenja Zakon o crnogorskom državljanstvu, te da se radi o malom broju ljudi koji bi potencijalno dobili crnogorsko državljanstvo na osnovu olakšica, te da je trenutno važeća Odluka protivzakonita", navode u saopštenju. 

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

nenad_mne

Pita li te ambasador, kako znaš da je postojeća odluka nezakonita? Da li to određuje MUP ili Ustavni sud?

Partizan

MUP nema namjeru ali imaju četnici posrbice u Crnoj Gori i četnici srbi u Srbiji.

Ja

Sekuloviću, ne može malo hoću, malo neću... Dogovori se sa tvojim premijerom o davanju podataka. On juče iznese drugačije podatke - 20.000 nije mali broj, barem ne za Crnu Goru. Sekuloviću, Sekuloviću... Da si što nijesi đe bi ti kraj bio...