8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović: Nemam vremena da pratim samosažaljiva prenemaganja Vučića

Politika

Comments 3

Đukanović: Nemam vremena da pratim samosažaljiva prenemaganja Vučića

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Upitan da prokomentariše izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je rekao da je Đukanovićev nacionalizam pećinski, Đukanović kaže da nema dovoljno vremena da prati samosažaljiva prenemaganja kolege iz Beograda "i taj nevješti pokušaj zamjena teza".

Đukanović je to rekao danas u vili Gorica novinarima nakon dodjele godišnjih nagrada Privredne komore.

"Izgleda tragikomično da neko ko očigledno preuzima na sebe autorstvo za novo bukanje velikosrpskog nacionalizma želi da to adresira Crnoj Gori. Pokušajmo da se prisjetimo jedne žrtve koju je crnogorski nacionalizam proizveo. Izgleda mi vrlo čudno to što Vučić sebe poistovjećuje sa Srbijom a Srbiju poistovjećuje sa velikosrpskim nacionalizmom. Oni pod plaštom zaštite prava Srba ugrožavaju suverenitet drugih država i stabilnost regiona. Do juče nismo imali takve eksplicitne izjave. Sad mislim da je to korisno. Nema potrebe da komentarišem to što je on sebi dozvolio da se uplete u ponavljanje udbaških podmetačina Mandića o mojim upletima u rat u BIH. Potežu se kvazi elementi iz prošlosti. Diskredituju Đukanovica. To se decenijama pokazalo kao promašena strategija", navodi Đukanović.

Upitan za komentar izjave Vulina kaže da je riječ o nevještoj zamjeni teza, koje počivaju na opasnim namjerama.

"Šta možete očekivati od jednog ili drugog ministra koji još uvijek ne mogu da prebace preko usta žaljenje za Srebrenicu. Očekujete od tih istih ljudi za koje nije problem što je pobijeno osam i po hiljada u Srebrenici, da imaju žaljenje za porodicu Zvicer. To je problem. To je nacionalizam koji ugrožava stabilnost Balkana. Mislim da neke teze i ocjene zvuče toliko bijedno i politikantski da je i ovo pažnje koliko sam ih posvetio i previše", ističe predsjednik.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Marina

@Vanja Potpuno si u pravu Vanja !!!

Vanja

Antena M bi se trebala povremeno pozabaviti prenosenjem udarnih tema koje bole Vucica, ...Jovanjicom, Hecegovackom, Krusikom, advokatom V. Cvijanom, blamazama iz njihove skupstine, itd.

JF

Vreme je vise da se odgovori onom psihopati iz Beograda, sta je on radio 90tih . Dok ona dva ministra od kojih jedan obozava Jagodinu i zurke sa Palmom drugi otvoreno zagovara srpski svet na pinku,zajednu sa Seseljom!