18 °

max 21 ° / min 16 °

Ponedjeljak

17.05.

21° / 16°

Utorak

18.05.

23° / 14°

Srijeda

19.05.

22° / 12°

Četvrtak

20.05.

20° / 13°

Petak

21.05.

21° / 11°

Subota

22.05.

22° / 11°

Nedjelja

23.05.

23° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spaić: Živković mora da zna da su i vjerske slobode dio građanskog

Politika

Comments 5
Kandidat za odbornika koalicije "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi!"

Spaić: Živković mora da zna da su i vjerske slobode dio građanskog

Autor: Antena M

  • Viber

Kandidat za odbornika koalicije "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi!" Vido Spaić reagovao je na fejbuk objavu Miodraga Živkovića.

Politika

Živković: Demokrate su teokrate

04.05.2021. 13:45

"Što je pobjeda koalicije "Ni lijevo ni desno, pravac Novi!" bliža, tako se napadima na Demokrate pridružuje sve više onih političkih smutljivaca koji na sopstveni užas shvataju šta radimo. Najnoviji u toj kakofoniji je i glas Miodraga Živkovića, još jednog isluženog štiha DPS-a koji pokušava pokvariti šta se pokvariti može, iako svjestan da niti su građani neznaveni, niti je njegov glas bitan da bi se išta pokvarilo.

Pa nam tako Živković danas spočitava kako nismo demokrate već teokrate, kako se tučemo samo u okviru srpskog biračkog tijela i kako – gle čuda! – radimo kontra interesa građana Crne Gore.

Da vjerujemo da se znanje i istina nalaze među ambicijama Miodraga Živkovića, kazali bismo da nam je žao što ga moramo razočarati", kazao je on.

Kako je naveo, Živković mora da zna "da su i vjerske slobode, religijski život i sve iz tog korpusa i te kako dio građanskog".

"Ali razumijemo zašto to ne želi da shvati neko za koga je neko građanin samo dok se ne utvrdi da je Srbin, kako je to diktirala od naroda odbačena DPS ideologija podjela i pohara. Da, gospodine Živkoviću, borimo se i za Srbe, ali se za njih borimo jednako kao za sve ostale građane bez obzira na vjeru i naciju, kojima je ova zemlja svetinja i koji u njoj žele život dostojan čovjeka, što su oni za čiji interes radite trideset godina razarali.

A ne za glasove, kako vi to tumačite iz vaše profiterske vizure koju dijelite s onima koji su targetirali jednu nacionalnu zajednicu kao unutrašnjeg neprijatelja i na tome pravili profit. Na takvoj platformi zaista je lako svađati i pljačkati, ali problem je što Demokrate predvode onaj blok kojem je cilj potpuno eliminisanje pljački, podjela i pohara. I tu smo mi vama nevolja, što vam zajedno sa građanima svih vjera i nacija to više ne dozvoljavamo", kazao je Spajić.

A kakvu moralnu osnovu Živkoviću daje njegova dosadašnja politička biografija "da dijeli lekcije", kako je kazao Spaić, većina ljudi zna.

"Osnivač i predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore Slavko Perović ostavio je mnogo svjedočanstava o vama. Između ostalog, jasno Vas je označio kao izdajnika LSCG, zbog čega ste bili najomraženija politička ličnost u zemlji. Pojašnjenje mu je bilo još efektnije: zato što ste izdali sve ono što je bilo i ostalo časno. A uradili ste to kroz saradnju sa – pogađajmo – odlazećim pljačkaškim cirkusom poznatim i kao DPS, kome ste tada dunuli neophodni vjetar u posustala jedra.

Sjećate se, sigurni smo, jedne od najljepših uvala na Jadranu. Ime joj je Trsteno, i predstavlja jednu od najljepših plaža crnogorskog primorja. Ako se sjećate Trstena, onda se sjećate i kako ste rušili Liberalni savez, teško ga kompromitujući kroz famoznu korupcionašku aferu prodaje zemljišta. Napravili ste, svjedoči Perović, raskol u stranci kada se o prodaji zemljišta umjesto od Vas, saznaje tek iz sredstava javnog informisanja. LSCG, tada svjestan ozbiljnosti problema donosi zaključak da posao treba zaustaviti. Ipak, kako opisuje Slavko Perović, suma od 6 miliona eura bila je jača od ideala, pa su bili prinuđeni da vas 7. septembra 2004. na Cetinju smijene i isključe iz članstva stranke čiji ste bili politički lider u tom trenutku", kazao je on.

"Šta reći nakon svega i da li uopšte išta reći, zapitao bi se svaki čovjek kojem je preostalo nešto ličnog digniteta. Ali ne i onaj kojeg opet u pomoć zove stari partner, ne bi li bar malo, koliko može, zamutio vodu. Jer oni samo u mutnom i znaju da love.

Međutim, znate i sami, gospodine Živkoviću, ne vjerujemo da je potrebno posebno napominjati: Demokrate već godinama imaju predsjednike opština, a od skoro i visoke funkcionere na državnom nivou i baš ni jedan od njih, nikad, nije bio povezan sa bilo kakvom vrstom krađe, pljačke, utaje ili bilo kojim drugim vidom malverzacija imovinom ili novcem građana. A znate li zbog čega je to tako?

Zato što je za nas Crna Gora zaista svetinja, a Lovćen zaista oltar sveti. Svetinja se voli, čuva i brani. A ne krade ili prodaje. Zato Vi nas, gospodine Živkoviću, ne možete razumjeti, ma koliko da se trudite. Kod Demokrata nema prazne priče, nema laži, nema obmane: za nas je čovjek na prvom mjestu i to građani vide. A vidjećete i Vi, zajedno sa Vašim mentorima za samo par dana", kaza je Spaić.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krš

Niti je Crna Gora za vas svetinja,a ni Lovćen oltar sveti kako populistički i manipulatorski kažete.To ste pokazali kod usvajanja okupatorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti ,a i Lovćen bi rušili kad bi vam moglo biti ! Ne zloupotrebljavajte časno ime LSCG u vaše politikantske igre!

Predrag Kovacevic

Nego recite vi meni gospodine Spaicu,dje cu ja da se pomolim bigu,da zapalim svijecu,kao nacionalni crnogorac i vjernik CPC? Na poljani,kao do sada? Mi nismo diskriminisani u sopstvenoj drzavi? Previse pitanja,a niti jedan odgovor od vas,nego samo tesko licemjerje i folirancija.NIJE MOJA VLADA!!!!!

Partizan

Ovaj svašta napriča samo nije opovrgnuo činjenicu da su demokrate teokrate.