13 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SNP: Prethodna Vlada povrijedila prava građana objavljujući podatke onih u samoizolaciji

Politika

Comments 1

SNP: Prethodna Vlada povrijedila prava građana objavljujući podatke onih u samoizolaciji

Autor: Antena M

  • Viber

Kao što je Socijalistička narodna partija najavljivala prije više od godinu, donijeta je prva presuda kojom se utvrđuje da je bivša Vlada Crne Gore, na čelu sa Duškom Markovićem, povrijedila pravo na privatan život našeg sugrađanina iz Bijelog Polja jer je u martu prošle godine, dok je bio u kućnoj samoizolaciji, objavila njegove lične podatke – ime, prezime i adresu, saopšteno je iz SNP-a.

Kako je saopšteno, iako su iz SNP-a upozoravali bivšu vlast da time krši prava naših građana i da će kad-tad zbog toga neko morati da snosi posledice, Duško Marković i, kako kažu, njegova ekipa nisu imali sluha za upozorenja, ni ona iz brojnih organizacija nevladinog sektora.

“Ovo je samo prva u nizu presuda koje će po ovom osnovu dobiti oštećeni pojedinci, a naravno naknadu štete plaćaće, ni krivi ni dužni, građani Crne Gore. Danas pitamo gdje su Duško Marković i članovi njegove Vlade i da li će snositi bilo kakve posledice za greške koje su počinili i kojima su naše građane izložili neviđenoj nepravdi, blamaži i strahu. Da imaju imalo moralne odgovornosti, javili bi se, izvinili i ponudili da ove troškove plate iz svog džepa, ali tako nešto očekivati od njih ravno je nemogućoj misiji”, navode u saopštenju

Međutim, iz SNP-a smatraju da nova vlast mora pronaći način da bivša Vlada, počev od Markovića, ponese odgovornost za štetu koju je pričinila kako građanima čije je privatne podatke objavila, tako i budžetu Crne Gore.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Vuk Mandušić

A povrijedi li vaš predsjednik Crnogorce sinošnjom sramotnom izjavom na Javni servis, da će nova vlast "vršiti ispravke istorijskih falsifikata" ubrajajući tu i postojanje Crnogorske nacije i Crnogorskog jezika?!