17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Još jedna poruka iz Srbije - Porfirije: Vlast u Crnoj Gori iznevjerila povjerenje Amfilohija

Politika

Comments 17

Još jedna poruka iz Srbije - Porfirije: Vlast u Crnoj Gori iznevjerila povjerenje Amfilohija

Autor: Antena M

  • Viber

Patrijarh srpski Porfirije kritikovao je danas vlast u Crnoj Gori koja je, kako je rekao, iznevjerila povjerenje mitropolita Amfilohija i stavila se u službu sila ovog svijet koje postoje samo i isključivo na polarizacijama.

U besjedi u crkvi Svete Trojice u Sremčici, on je rekao su posljednji događaji u Crnoj Gori pokazali da su „oni koji su na krilima i u snazi mitropolita Amfilohija došli na mjesto da grade mostove, da otupe oštrice, da zbliže ljude nezavisno od toga ko kom narodu pripada i na koji način se moli Bogu… iznevjerili povjerenje mitropolita“.

„Iznevjerili su samim tim, usuđjem se da kažem, i blagodat Božju i stavili se u službu sila ovoga svijeta, koje postoje samo, braćo i sestre, iskljucivo i samo na polarizacijama“, naveo je on.

Citirajući poslovicu „zavadi pa vladaj“, patrijarh SPC je rekao da se na taj način jedni proglašavaju bijelcima, a drugi crncima.

Svi mi, poručio je Porfirije, imamo svoje posebnosti i specifičnost, ali nama to od Boga nije dato da bismo bili udaljeni jedni od drugih i da se ne bismo međusobno razumijevali.

„Mi podržvamo da svaki narod ima svoju državu, u tome vidimo blagoslov i izraz slobode, mogućnost da svako razvija svoj specifičan dar da ga razvija i da daruje sebe drugome, ali i da prima drugoga sebi u svoje naručje…“, poručio je patrijarh SPC u besjedi objavljenoj na stranici Hrama tv na Jutjubu.

Komentari (17)

POŠALJI KOMENTAR

Crnogorac

Sram te bilo. U Srbiji cutiš i ideš na noge Vučicu i Dodiku sa svojom svitom, na svečani ručak. Zato uredno govoriš o Crnoj Gori. Spc je ultranacionalistička organizacija. Čast izuzecima, ali oni su na margini.

nenad_mne

Postoji li, makar, jedan primjer da je SPC kritikovala, bilo koju, vlast u Srbiji?

montenegrina

'vala bogu kako je Nevenka Cirovic podnijela ovo sto jos ne prepisase ove crkve ,pa jos im "zsbismo noz u ledja" oko Srebrenice...Mora da se moli po vas dan..protiv svoje drzave naravno.