11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radovanić u posjeti Zelenim Danske i danskom parlamentu

Politika

Comments 0

Radovanić u posjeti Zelenim Danske i danskom parlamentu

Autor: Bojana Vojinović

  • Viber

Generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić boravi u Danskoj na poziv zelene partije Danske, a u okviru te posjete potpisaće Memorandum o saradnji između dvije partije.

Kako su kazali iz URE, Radovanić će ovom prilikom biti gost danskog parlamenta, gdje će biti upriličeni neki od radnih sastanaka.

"Zeleni Danske svojevremeno su činili vladajuću većinu u Danskoj, a sa njihovim predstavnicima Radovanić će razmijeniti iskustva u domenu zelenih i drugih politika.

On će se sastati sa potpredsjednikom Zelenih Danske Serdalom Benlijem, generalnim sekretarom Jensom Andersenom, predstavnicima poslaničkog kluba, kao i sa evropskom parlamentarkom Kirom Mari Piter-Hensen", navodi se u saopštenju.

Radovanić je kazao da Građanski pokret URA odlučno nastavlja svoju misiju da širi i razvija saradnju sa evropskim partnerima.

"Memorandum o saradnji sa Zelenim Danske od velikog je značaja za našu partiju i potvrda da je pravac kojim je URA krenula ispravan. U narednom periodu, sa našim partnerima iz Danske dogovorićemo i konkretne akcije i projekte koji će imati za cilj progres naše države“, kazao je Radovanić.

On je dodao da su Zeleni Danske pozvali predstavnike URE na njihov kongres koji će se održati u septembru ove godine.

Kako navodi, oni pozdravljaju napore URE da sprovede temeljite i sistemske reforme u Crnoj Gori, prvenstveno u domenu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Njihova podrška, kao i pomoć koju su nam ponudili predstavljaju za nas motivaciju da nastavimo da gradimo Crnu Goru kao građansku, ekološku i evropsku državu. Evropska Crna Gora nema alternativu, a na njenom putu evropskih integracija njegovaćemo i koristiti odnose sa EU partnerima na način koji će doprinijeti što skorijem članstvu Crne Gore u evropskoj zajednici", zaključio je Radovanić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR