14 °

max 14 ° / min 7 °

Petak

26.04.

14° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Biserko: Opasne poruke srpskih vlasti

Politika

Comments 2

Biserko: Opasne poruke srpskih vlasti

Autor: Bojana Vojinović

  • Viber

Najnoviji nastpi visokih funkcionera Srbije, posebno Aleksandra Vulina, aktuelnog ministra unutrašnjih poslova, Srbiju sve više izoluju u regionu i udaljavaju je od navadono željenog cilja, članstva u EU, navela je u saopštenju Sonja Biserko.

"Obilježavanje 13-godišnjice Pokreta socijalista očigledno je bio jedan od prvih predizbornih skupova za predsjedničke izbore naredne godine. Ono što, međutim brine, su poruke poslate sa ovog skupa kome je prisustvovao i predsjednik Aleksandar Vučić koji se nije ogradio od njih", navela je ona.

Kako je dodala, Vulin je ponovio svoju tezu koju pominje kad god mu se ukaže prilika, da je “zadatak ove generacije političara  stvaranje srpskog sveta, da objedini Srbe gdje god oni budu živjeli”.

"A, da bi srpski svet nastao, Srbija mora da bude ekonomski uspješna, dobro vođena, da ima vojsku koja je u stanju da sačuva i nju i Srbe gdje god živjeli. Poruka skupa je svakako, ne samo ujedinjenje svih Srba u jednu državu, već i da takvu Srbiju može sačuvati samo politika Aleksandra Vučića.

Ovako otvoreno izvikivanje ratne politike okrenuto prema svim susjedima, ujedno je i testiranje dokle se može ići u datim međunarodnim okolnostima, odnosno do kad će međunarodna zajednica tolerisati ovakvo ponašanje.

Helsinški odbor podsjeća da drsko izazivanje regiona i svijeta veoma podsjeća na ponašanje Slobodana Miloševića kome je godinama polazilo za rukom da svijet stavi pred svšen čin na terenu. Zato pozivamo međunarodnu zajednicu da postavi crvene linije kada je riječ o granicama na Balkanu i konkretizuje svoje već najavljene politike o sankcionisanju svih onih koji destabilizuju region", zaključila je ona.

 

 

 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Senad

NESPOSOBNOST onih koji vode Evropu je HRONIČNA od pojave Hitlera do pojave SANU i Miloševića a danas Vučića..SRAMOTNA šutnja lidera EU umjesto ŽESTOKE reakcije prema Srbiji je sada već UHODAN sistem...PITAMO SE....DO KADA ???

poziv za ratove

Poziv na nove ratove za veliku Srbiju