27 °

max 28 ° / min 17 °

Nedjelja

26.09.

28° / 17°

Ponedjeljak

27.09.

29° / 19°

Utorak

28.09.

28° / 18°

Srijeda

29.09.

26° / 17°

Četvrtak

30.09.

22° / 17°

Petak

01.10.

22° / 15°

Subota

02.10.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Anđušić: Bahato trošenje državnih para na putovanja državnih funkcionera, VIP saloni, dnevnice za privatne ekskurzije

Politika

Comments 1

Anđušić: Bahato trošenje državnih para na putovanja državnih funkcionera, VIP saloni, dnevnice za privatne ekskurzije

Autor: Antena M

  • Viber

U Vladi i državnim institucijama u kojima je DF - URA - Demokrate uhljebila svoje partijske kadrove, prema priznanju premijera Zdravka Krivokapića i u skladu sa već čuvenom tabelom raspodjele mjesta „po dubini“, očigledno ne rade ništa drugo sem što o trošku građana putuju i uzimaju dnevnice čak i za privatna putovanja, saopštio je član Izvršnog odbora DPS Crne Gore, Mihailo Anđušić. 

On je kazao da još ne stignu da objasne gdje je i zbog čega jedno putovalo, pojavi se novih troje koji arče budžetski novac, poput Vesne Bratić koja zakupljuje VIP salone po međunarodnim aerodromima za svoje potrebe.

"Tako građani još nijesu dobili obrazloženje zašto je direktor Fonda PIO Dragoslav Šćekić u privatnu posjetu Gazimestanu, na obilježavanje Vidovdana, koji nije zvanični državni praznik, putovao službenim vozilom Fonda i uz dnevnice koje je takođe uredno uzeo iz Fonda, kao da je riječ o zvaničnoj državnoj posjeti", naveo je Anđušić u saopštenju.

On je podsjetio da su zbog ovoga već tražili da se oglase premijer Krivokapić i ostali nadležni iz Vlade, ali su oni očigledno zauzeti istim poslom kao i Šćekić na Gazimestanu – trošenjem budžetskog novca na besmislena putovanja.

O kolikom je licemjerju riječ, kaže Anđušić, najbolje svjedoči poređenje njihovih tvrdnji do decembra 2020. o „prekidu prakse bahatog ponašanja prethodne vlasti“ sa njihovim ponašanjem odmah nakon preuzimanja funkcija.

"Osim toga što su pompezno na prvu sjednicu Vlade došli taksijem, a odmah nakon sjednice se kući vratili službenim automobilima, što hiljadama eura mjesečno plaćaju konsultante, što su im apsolutno svi ugovori tajni i nedostupni javnosti, što su pokušavali građanima i policijskim službenicima da podmetnu manipulisanje dokazima samo da bi zaštitili zamjenika generalnog sekretara Vlade Nikolu Kandića, što ne umiju da zaustave očiglednu ekonomsku krizu nego građanima dijele ulje, što troše stotine hiljada budžetskog novca na obezbjeđenje ministara i državnih sekretara po ministarstvima kojima ne pripada policijska zaštita... ova vlast ne radi apsolutno ništa drugo", smatra on.

Prema njegovim riječima, sve ostale populističke teme, uključujući i njihove navodne unutarkoalicione sukobe, služe samo kao dimna  zavjesa dok sprovode svoju agendu „srpskog sveta“ i bahato troše budžetski novac u godini za koju se znalo unaprijed da će biti finansijski teška i izazovna zbog dugotrajuće pandemije koronavirusa.

"Izgleda da je za njih najvažnije stići do Gazimestana i VIP salona na aerodromu o trošku građana Crne Gore, i to sve iz pozicije funkcionera  „spržene zemlje“, kako vole da nazivaju Crnu Goru", zaključio je Anđušić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

mr

Šćekić je Direktor Fonda zdravstva! Osvježilo je i u Fondu PIO, ali je tamo drugo lice!