10 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bečić: Posjeta Erdogana istorijska, uskoro i memorandum o saradnji s Turskom

Politika

Comments 4

Bečić: Posjeta Erdogana istorijska, uskoro i memorandum o saradnji s Turskom

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa predsjednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom koji boravi u prvoj zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Tom prilikom je ocijenjeno da su intenzivnija spoljnotrgovinska razmjena, jačanje  ekonomskih, kulturnih odnosa, ali i parlamentarne saradnje ciljevi koji će u narednom periodu biti prioritet. Kako je istaknuto obje zemlje prepoznaju i važnost jačanja turističke saradnje, te prevazilaženja potencijalnih poteškoća u toj sferi.

„Odnosi Crne Gore i Republike Turske odlični su zahvaljujući kontinuiranoj saradnji na najvišem nivou, a Vašom današnjom posjetom ispisujemo najljepše stranice odnosa dvije države“, kazao je Bečić.

Dodao je da je ova zvanična posjeta istorijska. Podsjetio je na formiranje Grupe prijateljstva dva parlamenta i najavio potpisivanje memoranduma o saradnji koje će se realizovati prilikom posjete predsjednika Velike narodne skupštine Turske gospodina Mustafe Šentopa Crnoj Gori, koja se očekuje uskoro, što je pozdravio i afirmisao predsjednik Erdogan.

"Govoreći o položaju manjinskih naroda u Crnoj Gori, Bečić je kazao da ga posebno raduje činjenica da je na čelo parlamenta izabran i glasovima njihovih predstavnika, ta da ima odličnu saradnju sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori, podsjetivši da je  ispravljanje više decenijske nepravde i vraćanje džamije u Pljevljima Islamskoj zajednici uvaženi Reis ocijenio kao najljepšu bajramsku čestitku. Naglasio je da je crnogorska dijaspora snažan most saradnje dvije države", piše u saopštenju Skupštine. 

Dodao je da posebnu zahvalnost duguje Republici Turskoj na ukazanoj pomoći koju je uputila Crnoj Gori u borbi protiv pandemije izazvane virusom korona.

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan istakao je značaj nastavka razvoja ekonomske i kulturne saradnje dvije zemlje te najavio da će do kraja ove godine biti održan veliki ekonomski sastanak Crne Gore i Turske sa konkretnim zaključcima o podršci u izgradnji putne i druge infrastrukture. Kazao je da se uskoro može očekivati posjeta predsjednika turskog parlamenta i istakao važnost saradnje među poslanicima.

Erdogan je naveo da je Crna Gora jedan od najznačajnijih faktora  mira na Balkanu, te istakao lični doprinos predsjednika Bečića na polju jačanja međuvrjerskog i međunacionalnog sklada, zaključuje se u saopštenju. 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Mina

@Miodrag D. BAJKOVIĆ Bravo Bajkovicu, svaka ti cast. Sve sto si rekao u komentaru je ZIVA ISTINA. Ljaljo obicni folirant. Prodaje maglu.

Miodrag D. BAJKOVIĆ

Inače, ovi mali Bečić-srbočetničić "obožava" pripadnike islama i strašno je "pozitivno" ponešen za crnogorskijema Muslimanima, Bošnjacima i Albancime koji ispovijedaju islam. On je podli folirant!

mnejoca

... ??? Bečiću tvoje mišljenje i poznavanje izmđu ... dobrog / zlog ... je dosta brzopleto i neodmereno ...